Publicitat
Publicitat

NOU FINANÇAMENT

Els empresaris catalans demanen a Rajoy que sigui flexible i no defugi el debat del pacte fiscal

El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, demana a tothom que es defugin els "plantejaments irreductibles" en la negociació del finançament. També reclama al govern espanyol "transparència" amb el rescat de Bankia i que faci reformes "encara que siguin impopulars"

El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha demanat al president del govern espanyol Mariano Rajoy -que aquest matí clou les Jornades del Cercle d'Economia de Sitges- que "no defugi el debat" sobre el pacte fiscal que s'ha plantejat a Catalunya. Piqué ha considerat que és "urgent" reconsiderar el finançament de les autonomies i les corporacions locals.

El missatge dels empresaris catalans, però, conté una crida a la moderació. "Demanem que tothom estigui a l'alçada de les circumstàncies que vivim, sense plantejaments irreductibles, amb flexibilitat, moderació i sentit comú".

"Decisions, encara que siguin impopulars"

El Cercle ha posat damunt la taula un seguit de mesures que, a parer seu, cal tirar endavant, tot lloant la voluntat de reformes del govern del PP, però reclamant-li "transparència", en particular quan hi ha pel mig diners públics com és el cas de Bankia. "Cal que el govern prengui les decisions adequades, encara que siguin impopulars", ha alertat Piqué.

RE

Més continguts de