Política 10/02/2016

En Comú Podem lamenta les mancances de la proposta del PSOE

El líder de Podem, Pablo Iglesias, sí que ha celebrat que els socialistes s'hagin "inspirat" en les propostes de la seva formació

Ara
1 min
Xavier Domènech, aquest dimecres. PACO CAMPOS / EFE

BarcelonaEn Comú Podem considera que la proposta de govern que ha posat el PSOE sobre la taula és insuficient per impulsar un govern de canvi. Mentre que el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el seu número dos, Íñigo Errejón, han optat per veure el got mig ple i afirmar que "sona bé la música" del document que ha presentat Pedro Sánchez per iniciar les negociacions pel pacte, la confluència d'esquerres catalana subratlla les mancances de la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens preocupa que la proposta del PSOE no reculli els reptes d'un govern de canvi", ha assegurat Xavier Domènech en roda de premsa. El cap de llista dels socis catalans d'Iglesias ha afirmat que tot i que la proposta del PSOE té "alguns punts positius" també té mancances. N'ha citat dos: que no hi hagi la declaració explícita sobre els 10.000 milions d'euros de retallades que "ja s'han anunciat" i que tampoc es recullin "les cinc mesures de la PAH".

Domènech també troba "del tot mínima" la proposta territorial que fan els socialistes perquè, al seu judici, "no respon en absolut a la crisi territorial" actual. "En Comú Podem ha defensat, defensa i defensarà que Catalunya pugui celebrar un referèndum", ha subratllat, i ha afegit que per a ells és clau que en l'acord final d'investidura aparegui la paraula 'referèndum'.

Mentre que En Comú Podem veu amb reticències el document de Sánchez, Iglesias va celebrar des del primer moment que s'haguessin "inspirat" en les propostes socials que ha posat Podem sobre la taula, la mateixa línia discursiva que ha seguit Errejón.

stats