Política 12/10/2017

Endavant acusa el Govern de "trair" l'1-O amb la DUI suspesa

L'organització, integrada a la CUP, aposta per "no donar cap baló d'oxigen al processisme"

Ara
2 min
Puigdemont proposa un diàleg sense condicions prèvies amb l’Estat

BarcelonaLa suspensió de la declaració d'independència és un "atac" i un "menyspreu" a la voluntat popular. És la conclusió d'Endavant, una de les organitzacions que forma part de la CUP i que, en un comunicat, rebutja l'estratègia del 10 d'octubre i dona suport a les accions del partit, que es planteja no participar en l'activitat del Parlament. "Aquest 10 d'octubre el Govern va trair la sobirania del poble expressada en el referèndum de l'1 d'octubre i la vaga general del 3 d'octubre", conclou Endavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva tesi, la decisió de Carles Puigdemont ve per la por "de prendre decisions polítiques mentre la gent era al carrer". El partit sosté que ja abans de l'1-O s'havia decidit fer-ho: ho justifica assegurant que amb la dissolució de la Sindicatura Electoral -els membres de la qual s'enfrontaven a multes milionàries- es volia convertir "el referèndum en una mobilització" i afirmant que l'ANC volia "cues silencioses davant de les escoles mentre la policia retirava les urnes". "El govern ha demostrat que no tenia la intenció de complir amb la seva part, malgrat cinc anys de propaganda intensa sobre la creació de les estructures d'estat", deplora el comunicat.

Endavant denuncia que "sectors d'ordre del sobiranisme" busquen escenaris de negociació que condueixin a "la reforma constitucional", un escenari que, consideren, "perpetuaria durant dècades la submissió del nostre poble a l'estat espanyol i als dictats de la UE". El partit creu que s'ha de "desmuntar el discurs del diàleg" perquè només està destinat a avalar "una reforma constitucional".

Davant d'aquest escenari, l'organització proposa "no donar cap baló d'oxigen al processisme" i forçar la declaració d'independència des del carrer. Per fer-ho, avalen el posicionament de la CUP i proposen que els Comitès de Defensa del Referèndum -les organitzacions ciutadanes que van coordinar-se per salvar els centres de votació l'1-O- treballin per a "l'autoorganització popular" al marge de les institucions.

stats