Política 12/10/2011

Dos detinguts i tres ferits lleus en els incidents del concert 'ultra' de Democracia Nacional

Un grup d'antifeixistes ha atacat la porta del bar The Other Place, on actuaven els grups ultradretans que havien de tocar inicialment a Sabadell. La policia acordona la zona

Ara
1 min
Un ferit en l'enfrontament al bar The Other Place, on es feia un concert 'ultra' / MANOLO GARCÍA

BarcelonaDos detinguts i tres ferits lleus: és el balanç dels incidents que s'han produït en el concert ultra organitzat per Democracia Nacional amb motiu de la festa de la Hispanitat. Una trentena de manifestants antifeixistes s'han presentat al bar The Other Place del Poblenou, on es feia a porta tancada l'actuació que inicialment estava prevista a Sabadell. Segons fonts policials, dos dels participants en els incidents han estat detinguts: un per danys i desordres públics i l'altre, per atemptat a l'autoritat, suposadament per haver-se enfrontat a la policia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els participants en la protesta antifeixista del 12-O, que s'ha fet al centre de Barcelona, havien anunciat al final de la marxa, a la plaça Sant Jaume, que es desplaçaven al Poblenou. Un parell d'hores després, quan ja semblava que tot havia quedat en no-res, un grup reduït s'ha acostat al local on es feia el concert polèmic. A la porta, s'hi anunciava una festa privada. Els periodistes eren al carrer, sense poder-hi entrar, i han vist que els manifestants atacaven la porta del local i i intentaven entrar-hi amb cops i llançant-hi pedres. La porta ha quedat destrossada.

Pocs minuts després, s'ha vist un jove amb la cara ensangonada que era evacuat amb una ambulància. Posteriorment, la policia ha informat que hi ha tres ferits lleus per contusions, tot i que no ha concretat de quin grup són.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona i el concert ha continuat sota la vigilància policia al carrer. Tanmateix, segons fonts policials des de les nou del vespre la situació es manté tranquil·la.

stats