Política 13/07/2018

Enric Millo: "Aplicar un 155 més dur era situar-se gairebé fora de la democràcia"

Assegura que des del 1939 l'Estat no s'havia enfrontat a un atac com el de l'1-O

Gerard Pruna
1 min
Enric Millo, portaveu parlamentari del PP, a Girona

BarcelonaCessat arran del canvi de govern a l'Estat, Enric Millo ha fet avui en la seva participació a l'escola d'estiu de Societat Civil Catalana un resum de la seva etapa al capdavant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Una etapa marcada per l'1-O i l'aplicació de l'article 155, un mecanisme que li ha comportat crítiques des de l'independentisme però també des d'un sector del constitucionalisme que lamentava l'aplicació d'un "155 light".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament a aquests últims ha volgut respondre Millo aquest divendres. Segons ha dit, és "injust" titllar la intervenció de l'autonomia de tova: "Aplicar un 155 més fort era situar-se fora de la democràcia, gairebé". De fet, ha remarcat que hi ha poques coses més potents que cessar un govern en ple, cosa que, ha dit, "no havia passat a Europa des de la Segona Guerra Mundial".

Tanmateix, ha apuntat que era necessari suspendre l'autonomia i prendre una mesura així perquè Espanya no s'havia enfrontat a una situació similar des del 1939.

Repercussió familiar

Millo, que ha reiterat que ell va estar obert a dialogar amb Carles Puigdemont durant molt de temps i que fins i tot s'hi va reunir en secret diverses ocasions al Palau de Pedralbes, ha lamentat també el "cost personal" que ha tingut per a ell tot el Procés. Fins al punt que, ha explicat, els seus fills han hagut de "patir insults".

stats