Política 10/04/2012

El PPC aposta per un finançament que no perjudiqui les comunitats autònomes que més aporten

El portaveu del PPC al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha dit a 'Els matins' de TV3 que la retallada de Rajoy de 10.000 milions en sanitat i educació ajudarà a mantenir l'estat del benestar

Ara
2 min
Enric Millo, portaveu del PP al Parlament, en una entrevista a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaEl PP català ha decidit prendre la "iniciativa" en la negociació d'un nou model de finançament per a Catalunya, motiu pel qual farà "pedagogia" al govern del seu partit per aconseguir un sistema que no perjudiqui les autonomies que més aporten i tingui una solidaritat finalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'un front comú de les autonomies que aporten més que no reben. La solidaritat interterritorial ha de ser més justa i equilibrada, que no mini la capacitat d'aquestes autonomies de seguir sent motor econòmic. No es pot assecar el pou del qual també han de beure els altres", ha explicat el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, en una entrevista a 'Els matins', de TV3.

Els populars catalans s'han proposat així "prendre la iniciativa" en la revisió del model de finançament en vista que el govern català "no encerta el tret" perquè no planteja la seva proposta bandera del pacte fiscal de manera adequada: "Portaran els catalans a un carreró sense sortida", ha alertat Millo.

"El pacte serà entre les autonomies i el govern de l'Estat; el PP català treballa per corregir el desenfocament que CiU manté amb el pacte fiscal des del primer moment. Qui millor que Alícia -Sánchez-Camacho, la presidenta del PPC- pot fer pedagogia dins del PP?", ha esgrimit Millo.

Així, el popular ha aclarit que malgrat prendre la iniciativa, el PP català no es vol "atribuir el paper del Govern": "Encara no ho som, ja ho serem", ha dit.

Millo també ha explicat que el govern de CiU encara no els ha trucat per negociar el pacte fiscal, motiu pel qual ha ironitzat: "Potser deixa els millors per al final. Si ens exclouen del pacte serà garantia de fracàs, i si estem a l'acord serà garantia d'èxit", ha subratllat.

Fins ara el PPC només ha revelat dos eixos de la seva proposta de finançament: que no perjudiqui les autonomies que són motor de l'economia i que la solidaritat interterritorial sigui finalista. Millo ha assegurat que els populars explicaran al detall el seu model "quan arribi el moment".

Això no obstant, Enric Millo ha tornat a recordar una màxima que el PP català sempre subratlla: "No hi ha cap model que aporti més diners si continuem en crisi i recessió, perquè hi ha menys ingressos fiscals per a tothom. El primer és sortir de la crisi i generar ocupació", ha dit.

El model de finançament serà un dels temes que tractarà la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, a la reunió que mantindrà avui amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a la Moncloa, en el marc de les trobades que està tenint la líder dels populars catalans amb responsables del govern espanyol des que va començar la legislatura.

En aquesta trobada, abordaran altres temes com els pressupostos de l'Estat per al 2012, que es van conèixer abans de Setmana Santa, i també el congrés del PPC, que se celebrarà a Barcelona els dies 5 i 6 de maig i que precisament clausurarà Sáenz de Santamaría.

En aquest conclave, segons que ha assegurat Millo, el PP català es conjurarà per "refundar-se" i marcar un "abans i un després" en la seva història per convertir-se en la segona força política de Catalunya i ser alternativa "autèntica" de govern.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats