POLÍTICA CATALANA
Política 17/05/2013

Millo amenaça Vilaweb i Puigcercós amb accions legals per afirmar que va demanar entrar a ERC

L'exlíder dels republicans afirma que el dirigent popular va demanar-li anar a llistes del seu partit quan Duran el va apartar d'Unió i abans de fer el pas al PP

Ara
2 min
Millo insta el Govern a "no malgastar" si vol un dèficit superior a l'1,2%

BarcelonaL'actual portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha amenaçat aquest divendres amb accions legals Vilaweb i l'expresident d'ERC Joan Puigcercós. El motiu és que l'exlíder republicà relata al diari digital com el popular va demanar-li el 2003 d'entrar a les llistes electorals d'ERC, just després de ser apartat d'Unió pel seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida. De fet, Millo va ser diputat de CiU entre el 1995 i el 2003, i els últims quatre anys va arribar a ser portaveu adjunt al Parlament. Quan Duran –amb qui estava enfrontat– va decidir que no fos cap de llista per Girona, va fer el pas al PP aprofitant el gir catalanista que protagonitzava Josep Piqué, tot i que ara Puigcercós revela que havia demanat primer passar per ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident dels republicans explica com va anar la conversa a Vilaweb: "Em va demanar de parlar, i vam fer un cafè al bar Núria de la plaça del Poeta Marquina de Girona, on em va demanar com veuria que entrés a ERC i si podria anar a les llistes per ser diputat. Jo li vaig dir que el camí de la democràcia cristiana a l'esquerra laica era complicat, i més si es volia fer en un parell de setmanes. Li ho vaig desaconsellar, a més de dir-li que no li podia garantir res. Li vaig aconsellar que ho provés al PSC. Però se'n a anar al PP".

El conflicte, però, ve de més enllà, de quan el periodista Tian Riba va explicar aquesta història a 'El món a RAC1' dilluns, en un apunt que va recollir en el seu bloc. "Enric Millo és un home de principis ferms", ironitza Riba, que li diagnostica quatre motius pels quals va passar del "sector més nacionalista d'Unió" al PP recenetralitzador actual: "Walter Riso en diria 'dependència emocional'. Els Mossos d'Esquadra, 'síndrome d'Estocolm'. Un lector de les 50 ombres de Grey parlaria de 'masoquisme'. I qualsevol persona mínimament informada veuria que som davant d'algú que obra amb desvergonyiment sense complexos, que ha fet de la política el seu 'modus vivendi' per davant de tot i que confia que la resta del món pateixi idiòcia".

El director de Vilaweb, Vicent Partal, fins i tot n'ha fet una editorial aquest divendres en què li formula dues preguntes: "El senyor Millo ja té dues coses per aclarir. La primera, com és que va fer aquest recorregut tan singular i la segona, com és que li sap greu que se sàpiga". "Els fets, relatats ara fil per randa, no apunten precisament a cap canvi d'ideologia, sinó al manteniment del lloc de feina", afegeix Partal.

En fer-se pública aquesta informació, que Millo ja va negar després que Riba la fes saber a la ràdio i al seu bloc, el dirigent les ha desmentit "rotundament" en un comunicat i ha instat Vilaweb i Puigcercós a "rectificar "públicament". Si no ho fan, emprendrà accions legals. Igualment, Millo afegeix que "no tot val en política i manifesta que no tolerarà ni una mentida més sobre la seva persona".

stats