Política 17/04/2012

Millo: “El Govern diu mentides i intoxica per tapar la seva incompetència i inutilitat”

L'oposició en bloc carrega contra el Govern perquè considera que no respecta les decisions del Parlament

Sara González
2 min

BarcelonaEl PP ha escenificat avui amb contundència el seu malestar 'in crescendo' amb el Govern. El portaveu parlamentari popular, Enric Millo, ha estat el més contundent de tota l'oposició a l'hora de retreure al Govern d'Artur Mas que hagi anunciat l'incompliment de les resolucions aprovades pel Parlament. “El Govern diu mentides i intoxica per tapar la seva incompetència i inutilitat”, ha denunciat el dirigent popular, que ha explicat que allò que el Govern pensa incomplir està precisament contemplat en l'acord de pressupostos que van signar amb el seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha denunciat que, d'entrada, no és “digne d'una democràcia” que un Govern no compleixi les decisions preses per la “màxima institució de Catalunya”. El portaveu ha afegit amb ironia que l'executiu té també un greu problema de “comprensió lectora” perquè el contingut de les resolucions aprovades per l'oposició que el Govern diu que no complirà perquè generen despesa són exactament les mateixes que estaven recollides en l'acord del Neri a través del qual el PP va permetre la tramitació dels pressupostos.

El dirigent popular ha afirmat que el càlcul de despesa de 1.470 milions d'euros que fa el Govern d'aquestes resolucions “és una trampa” perquè la xifra respon a l'inici i final d'aquests projectes aquest mateix any. “Això no es correspon amb la realitat. Parlem d'impulsar, de fer els passos per perquè aquestes infrastructures siguin executades en el temps”, ha puntutalitzat Millo. Malgrat tot, el PP vol esperar la constitució de la creació de la comissió de seguiment del pacte de pressupostos per analitzar si el seu pacte amb el Govern està trencat.

També ERC i ICV-EUiA han lamentat que l'executiu d'Artur Mas anunciï aquest incompliment. “És inaudit que el portaveu del Govern pugui sortir sense enrajolir ni sentir vergonya a dir que no compliran el mandat del Parlament”, ha dit la portaveu parlamentària ecosocialista, Dolors Camats, que ha afegit que el Govern no és conscient que està en minoria i “menysté el Parlament”. Per aquest motiu, Camats ha anunciat que demanarà a la presidenta Núria De Gispert que defensi la institució.

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha retret al Govern que el seu grup va presentar propostes per incrementar en 1.100 milions els ingressos de la Generalitat i li ha recordat que si ERC no va ser partícep de la votació de pressupostos és perquè l'executiu va preferir anar de la mà del PP. Els republicans han recordat que és el “soci del Govern”, el PP, amb qui “aprova pressupostos i tomba mocions al ple” qui és “incoherent”.

Ciutadans, per la seva banda, ha exigit al Govern “que dimiteixi i convoqui eleccions anticipades si no està disposat a complir” els mandats parlamentaris, les lleis, i les sentències. “No es pot fer passar un règim totalitari per una democràcia”, ha dit el diputat de Ciutadans Jordi Cañas, qui ha afegit que “bèstia grossa és qui incompleix un mandat parlamentari”. El portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, ha denunciat que l'executiu no compleixi les decisions preses per les institucions catalanes i sí ho faci amb les directrius del govern espanyol.

stats