PLANS D'AJUST
Política 19/05/2012

CiU i PP es reclamen mútuament que retallin encara més a Catalunya i Madrid

Josep Rull demana un pla d'ajust a l'Estat suprimint certs ministeris sense competències i Enric Millo exigeix al Govern que controli més les subvencions

Agències
1 min

BarcelonaEl diputat de CiU i secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, exigeix a l'Estat que presenti el seu pla d'ajust i li suggereix que la principal retallada es faci aprimant l'Administració amb la supressió de ministeris "innecessaris". Segons Rull, no té sentit que existeixin ministeris com els de Salut, Cultura o Educació, que tenen transferides les seves competències als governs autonòmics. També reclama un aprimament important dels ministeris de Defensa o Afers Exteriors, ja que "no tenen cap component social". CiU vol així "orientar" un govern que considera "poc solvent" i ha posat com a exemple l'augment del dèficit públic a Madrid el País Valencià o Castella-Lleó, totes tres governades pel PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, ha reclamant al Govern que "incideixi en les despeses que la Generalitat pot retallar sense afectar els serveis públics de salut o d'ensenyament". El popular ha exigit "el control de subvencions i transferències a una amalgama d'entitats que graviten al voltant de l'administració" per escapçar així "una despesa supèrflua". Ha retret "covardia i feblesa" a l'executiu català per "amenaçar amb eleccions anticipades i ha assegurat que el PP "només" mantindrà el suport a Mas si prioritza "la lluita contra el dèficit i de recuperació econòmica". "Si ens deixa sols i es dedica a altres qüestions, evidentment no hi podríem donar suport", ha afegit.

stats