Política 18/01/2011

El PPC veu de sentit comú que Ocaña avisi Catalunya que limitarà la seva capacitat d'endeutar-se

El portaveu del partit, Enric Millo, considera que limitar la capacitat d'endeutar-se no és un atac a les competències de Catalunya.

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del PP de Catalunya al Parlament, Enric Millo, creu que el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, està carregat de sentit comú quan ha advertit la Generalitat que l'executiu espanyol intervindrà i li limitarà la capacitat d'endeutar-se si supera els objectius de dèficit fixats al Consell de Política Fiscal i Financera. "Està carregat de sentit comú de qui és responsable de les finances de l'Estat davant de les comunitats que incompleixen els requisits de dèficit i endeutament es plantegi prendre mesures perquè això no passi", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, no veu cap voluntat d'ingerència ni d'atac a les competències de Catalunya. En roda de premsa a la cambra catalana, ha dit que "Espanya ha de complir amb uns barems de dèficits d'endeutament i les comunitats han de complir amb uns requisits que marca el Consell de Política Fiscal i Financera". En aquest punt, ha lamentat que ni l'Estat ni les comunitats compleixen. Millo considera que amb l'actual situació "els dèficits s'haurien de prohibir per llei".

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que això no té res a veure amb la capacitat d'autogovern. "Autogovernar-se també vol dir fer-ho bé", ha apuntat. Millo ha advertit que quan un "s'autogoverna malament hi ha d'haver un altra que prengui mesures per evitar que això passi".

En aquest context, el dirigent del PP català ha assegurat que no veu en cap de les afirmacions que s'han fet fins ara que s'hagi dit que "s'ha de retallar el marc competencial de la Generalitat" i que "s'hagi d'incomplir la Constitució". Ha destacat que "alguns davant de qualsevol afirmació que implica esforços de racionalització i de contenció de la despesa automàticament veuen un atac a les competències".

Millo ha ressaltat que "un esforç de racionalització, de simplificació administrativa, de no solapament administracions i de reducció de la despesa no és una ingerència ni cap atac a ningú". Segons el representant del PPC, "és necessari i imprescindible". "No veig cap voluntat d'ingerir ni atacar les competències", ha dit.

stats