EXECUTIU CATALÀ
Política 19/05/2013

El PP veu una fractura en el Govern entre els partidaris del diàleg i els del "xoc" amb l'Estat

Enric Millo lamenta que l'executiu s'està "sotmetent de manera constant al xantatge d'ERC" i crida Mas a escoltar els consellers més moderats

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, detecta una "fractura" en el Govern de CiU entre els partidaris del "xoc de trens" amb l'executiu de Mariano Rajoy i aquells que, al contrari, recelen del sobiranisme i aposten pel diàleg i la negociació. "Resulta sorprenent veure com des del Govern s'alimenta, sobretot per part del president Artur Mas i del portaveu Francesc Homs, el discurs de la confrontació i la independència, quan hi ha altres membres que, en veu baixa perquè no poden dir-ho en alt, confessen que el que necessita Catalunya és diàleg i negociació amb el Govern d'Espanya", ha dit Millo en declaracions a Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP al Parlament ha lamentat així que "la veu que s'imposa per ara" en l'executiu de Mas és la dels dirigents que estan en la línia d'ERC i aposten sense embuts per la "ruptura" i la independència. "És per aquests dirigents que CiU i el seu govern que s'estan sotmetent de manera constant al xantatge d'ERC, que els té lligats de peus i mans, bloquejats, sense poder governar i sense Pressupostos per a aquest any", ha dit Millo.

Per al PP, aquesta divisió en el si del Govern fa impossible que es mantingui "una línia única de coherència", cosa en la que, segons el seu parer, té molt a veure la necessitat i dependència que tenen els nacionalistes d'ERC, ja que en aquest moment qualsevol pacte estable amb un altre partit sembla gairebé impossible. Així les coses, el PP desitja que Mas abandoni el camí del sobiranisme i escolti els membres del seu Govern que li aconsellen el camí de la moderació, "restablir ponts amb Rajoy", impulsar el diàleg i la negociació.

stats