PARLAMENT
Política 09/03/2011

CiU i PP pacten que el Govern presenti la proposta de pressupostos del 2011 abans del 30 d'abril

Enric Millo destaca que, amb l'acord, el PP "marca la pauta i la línia que ha de seguir el Govern per presentar" els nous comptes

Acn
2 min
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, i el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull.

BarcelonaEl Parlament insta el Govern a presentar als grups parlamentaris abans del 30 d'abril del 2011 els pressupostos per a l'any 2011. Aquesta és l'acord al que han arribat CiU i PPC per tirar endavant una moció dels populars, que s'aprovarà aquest dijous. En la moció inicial del PPC es reclamava presentar els pressupostos abans de finalitzar el primer quadrimestre de l'any i en la que s'ha acordat entre els dos partits es concreta que es presentarà als grups parlamentaris abans del 30 d'abril. Fonts d'Economia han indicat que això es traduirà amb reunions abans d'aquesta data amb els grups parlamentaris per explicar-los-hi l'estat d'elaboració del pressupost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha celebrat que el Govern hagi acceptat un calendari fixat i la signatura de l'acord entre CiU i PPC per aprovar una moció del seu partit en relació a la futura presentació dels pressupostos de la Generalitat pel 2011. Ha destacat el primer punt de la moció que fa referència a evitar que les mesures de contenció de la despesa i d'austeritat 'representin una retallada dels recursos i de la qualitat dels serveis a les persones' sobre tot als departaments d'Ensenyament, Benestar i Família i Salut. El dirigent del PP català ha destacat que la moció 'desenvolupa uns criteris que hauran de regir necessàriament la presentació dels pressupostos per al 2011'.

En aquest sentit, ha manifestat que 's'estableixen els criteris tan en l'àmbit de la despesa, de la racionalització, de les empreses públiques i les agències per fixar prioritats, criteris i principis rectors del pressupost del 2011'. La moció aposta per un pla específic que inclogui la congelació radical durant tres anys de la creació d'empreses públiques, de qualsevol forma jurídica, i en especial les societats mercantils i entitats de dret públic que actuen subjectes a dret privat; així com la reducció de manera substancial i significativa, en termes pressupostaris i de número, d'entats autònomes administratives i empreses públiques existents.

La moció també aposta per 'limitar la creació de noves agències per a la prestació de serveis públics al no creixement de l'administració, així com no crear nous consorcis durant un període de tres anys, excepte en els supòsits que per imperatiu legal per a la prestació conjunta amb altres administracions públiques afectin serveis públics essencials per a la ciutadania en els àmbits de la salut, l'educació, els serveis socials i l'impuls de l'economia productiva i el treball.

Millo ha assenyalat que l'acord dibuixa 'un escenari en el qual el PP marca la pauta i la línia que ha de seguir el Govern per presentar els seus pressupostos'. 'És una certa garantia que hi ha una capacitat negociadora en la qual el PP porta la iniciativa', ha recalcat. 'Que s'aprovi garanteix que els principis que han de garantir el pressupost són els que ha defensat el PP', ha afegit.

stats