PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT
Política 25/03/2012

El PP compara Catalunya amb "un nen petit que demana caramels tot el dia"

Millo avisa que "pensant únicament en Catalunya segurament que no ens agradaran els pressupostos" perquè l'Estat no té recursos per pagar les partides pendents

Efe
2 min
El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, en roda de premsa

BarcelonaEl portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, ha advertit avui que els Pressupostos Generals de l'Estat, que es coneixeran divendres que ve 30, potser no agradin a Catalunya si es miren només des de l'òptica dels diners que deu el Govern espanyol a la Generalitat. "No sé si arribarà, ni quan arribarà, és que no hi ha diners i quan no n'hi ha, no n'hi ha. (...) Ja no estem en l'època de les aportacions de diners a fons perdut perquè els governs autonòmics estiguin contents", ha dit Millo en declaracions a Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al popular, la greu situació econòmica obliga a què en aquests moments no es pugui destinar ni un sol euro que no vagi injectat "en vena" a l'economia productiva: "enviar diners a tort i a dret a les administracions perquè vagin tapant forats no solucionaria el problema", ha considerat. "Pensant únicament i exclusivament a Catalunya segurament que no ens agradaran els pressupostos, perquè no poden fer-se pensant només en una part, sinó a totes", ha avisat el popular.

Així, el PP de Catalunya donarà per bons els pressupostos si garanteixen la recuperació econòmica, perquè allò important, defensa, no és que "agradi" al Govern català sinó que sigui útil. "El Govern ha de saber diferenciar entre el que li agrada i el que és útil per sortir de la crisi. Si no, és com un nen petit que demana caramels tot el dia, i no sap diferenciar entre el que li agrada i allò que necessita. Els seus pares sí que ho saben: no pot menjar caramels tot el dia perquè li pot perjudicar la salut", ha esgrimit Millo.

Així les coses, i preguntat per quan rebrà Catalunya les partides pendents que li deu l'Estat -entre elles els 759 milions de l'Estatut i els 1.400 milions del Fons de Competitivitat-, el popular ha reconegut que és possible que no estiguin contemplades en els PGE perquè això depèn de "si hi ha diners". "Si a mi em correspon un tant per cent del benefici i el benefici és zero, no puc al·legar que jo he fet una previsió d'acord amb això, perquè quan no n'hi ha, no n'hi ha", ha posat com a exemple Millo, que ha abundat: "escolti, és que no hi ha benefici, no insisteixi a demanar el benefici d'una part que no existeix".

Per al popular, "la sort" és que el govern de Mariano Rajoy no enganyarà Catalunya prometent una cosa que no existeix, com, assegura, va fer l'anterior executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

stats