DEBAT DE PRESSUPOSTOS
Política 20/06/2011

El PP vol escenificar l'acord pels pressupostos amb CiU i ja pensa en els comptes del 2012

Enric Millo avança que el possible pacte incorporaria molts "compromisos polítics a mitjà termini" ja que bona part de la despesa pel 2011 ja està "gastada o compromesa"

Roger Tugas
1 min
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo.

BarcelonaEl PP i CiU estan ultimant un acord per facilitar l'abstenció dels populars als pressupostos. Avui s'acaba el termini de presentar esmenes, però la negociació s'allargarà uns quants dies, tot i que a mitjans de setmana esperen encarrilar-la, segons ha anunciat aquest matí el diputat i encarregat d'aspectes econòmics del PP, Enric Millo. Les exigències del seu partit giren a l'entorn de l'impuls d'una llei d'estabilitat pressupostària, la simplificació administrativa, la racionalització de les empreses públiques, el canvi de prioritats en la política exterior i la reducció de l'impacte de les retallades en ensenyament, sanitat i polítiques socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo, que ha celebrat la "receptivitat" de CiU a les seves propostes, no ha volgut avançar acords concrets, tot i que sí que s'ha mostrat partidari d'escenificar i fer "transparents" les mesures que hagin pogut fer "rectificar", les quals en cap cas portaran a un vot favorable als comptes –el Govern, però, en té prou amb una abstenció dels populars per tirar-los endavant–. Com que bona part de la despesa per enguany ja esta "gastada o compromesa", el diputat del PP ha avançat que bona part dels acords suposaran "compromisos polítics" a mitjà termini i ja ha convidat CiU a parlar dels números del 2012 per no "cometre el mateix error de ser un Govern en minoria i arribar al Parlament amb la llei més important de l'any sense haver-la discutit amb els altres partits". Segons ha avançat, han trobat "predisposició" en la federació nacionalista per iniciar aviat les converses.

stats