Política 15/04/2013

El PP català adverteix a Mas que si no presenta els pressupostos Rajoy no flexibilitzarà el dèficit

El portaveu, Enric Millo, avisa que Espanya podria flexibilitzar el dèficit a totes les comunitats autònomes menys a Catalunya

Anna Mateo
1 min

BarcelonaEl portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha advertit aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que en cas que "des de Brussel·les se li permetés una flexibilització del dèficit a Espanya, Rajoy podria aplicar-ho a totes les comunitats menys a les que no tinguin aprovats els pressupostos del 2013, és a dir, Catalunya". Millo ha assegurat que el govern espanyol està intentant aconseguir una reducció de l'objectiu màxim del dèficit "gràcies al fet que està fent la feina ben feta, tot i que Catalunya posi en perill la credibilitat d'Espanya", i ha afegit que "Rajoy podria fixar un sostre a tothom que hagi fet els deures i complert els objectius, menys a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu del partit, Millo ha proposat al Govern d'Artur Mas que "si el que vol és una reducció de l'objectiu del dèficit, pot presentar els pressupostos juntament amb una esmena pròpia per explicar com distribuiria els diners dels catalans en cas que s'aconseguís la flexibilitat, perquè Catalunya ha de justificar davant Espanya amb què es gasta els seus diners". D'aquesta manera, segons ha assegurat Millo, "si hi ha oportunitat de reduir l'objectiu del dèficit sabrem perfectament quins eren els plans de Mas".

El portaveu popular ha demanat al Govern que canviï de rumb i que "en comptes de fer reunions del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) faci que el conseller d'econòmica, Andreu Mas-Colell, entri al Parlament de Catalunya amb els pressupostos del 2013". Millo també ha afirmat que "el Govern és encara més perjudicial per a Catalunya que la crisi econòmica", i ha demanat que "s'acabi amb el victimisme, perquè la democràcia no dóna màrtirs".

stats