ACTUALITAT POLÍTICA
Política 01/02/2011

El PP creu que "endeutar-se més no és la solució" i demana al Govern que aporti xifres concretes

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari del PP de Catalunya, Enric Millo, ha tornat a lamentar aquesta tarda que, "després de la seva sisena reunió, el Govern no ha anunciat res" i no ha aprovat "cap mesura contra la crisi, per generar ocupació", malgrat l'anunci del tancament de la fàbrica de Yamaha i que l'Enquesta de Població Activa ha identificat 43.000 nous aturats. El líder conservador ha criticat que l'executiu no hagi aportat "cap xifra, dada o informe sobre el dèficit i els comptes de la Generalitat" i ha denunciat la "manca de transparència" del Govern, que sol·licita a Madrid i al Parlament capacitat per poder-se endeutar més, "sense especificar la xifra". "Se'ns demana un acte de fe", assegura Millo, que també creu que "endeutar-se més no és la solució", sinó un "greu error". El portaveu del PP creu que darrere d'aquesta "opacitat" hi ha algun objectiu amagat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentrestant, el Govern busca "la culpa fora de Catalunya" de la situació financera de la Generalitat, en exigir més finançament, el que el dirigent del PP opina que és "una estratègia" que pretén buscar "un enemic extern" per tapar la "incapacitat de fer res". En aquest sentit, ha compartit la reflexió de l'expresident espanyol José María Aznar conforme unes autonomies que volen esdevenir "miniestats" perjudiquen l'estabilitat econòmica del conjunt de l'Estat, entenent que cal "acords de col·laboració entre comunitats" i no major separació. "Autogovern i eficàcia econòmica no estan renyits", ha conclòs.

Millo també ha lamentat que el Govern no hagi suprimit de forma completa la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora, tal com CiU va prometre en campanya. Per això, la seva formació registrarà una resolució per eliminar-la plenament.

stats