NOU FULL DE RUTA

El PP promourà un govern de partits no independentistes amb un acte al gener

Enric Millo avança que l'oferta aniria dirigida a tots els partits excepte els que aposten explíticament per la independència, CDC, ERC i la CUP

El PP de Catalunya prepara un acte al gener en el qual la seva líder, Alicia Sánchez-Camacho, promourà que els partits no independentistes puguin formar una alternativa de govern a Catalunya després de les pròximes eleccions que tingui com a objectiu "la llibertat, la democràcia, el progrés i la convivència".

En una entrevista d'Europa Press, el vicesecretari d'acció política del partit, Enric Millo, ha sostingut que "és més necessari que mai que a Catalunya s'articuli una alternativa de govern que no tingui com a finalitat la ruptura i la confrontació", i ha afegit que el PP serà molt actiu per facilitar-ne la creació.

Per això, Camacho té previst fer un acte a la tornada de les vacances de Nadal en el qual detalli com serà una Catalunya en què el seu govern "no estigui integrat per independentistes, sinó per polítics que tinguin com a prioritat el progrés, la llibertat i la convivència".

En un acte al setembre a Badalona (Barcelona), la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal,  va oferir formar una "gran coalició" a C's, UPyD, UDC i PSC per oposar-se i construir una alternativa al projecte sobiranista, una proposta que llavors la resta de forces van rebutjar.

Millo, que ha explicat que invitaran a l'acte tant representants de la societat com representants d'altres partits no independentistes, ha assegurat que el seu partit s'oferirà amb "humilitat, fermesa i convicció" per ser referent d'aquells catalans que no volen la independència de Catalunya. Així, ha assenyalat que la resta de forces poden no coincidir amb el plantejament del PP, però ha considerat que té l'obligació d'oferir-se als catalans, especialment als que no van votar el 9-N, "per ser el referent que defensi una Catalunya diferent, oberta, plural, diversa, pròspera i amb ambició".

El dirigent popular ha concretat que aquesta alternativa hauria de forjar-se després de les eleccions en el cas que l'aritmètica parlamentària ho permetés i no amb una candidatura conjunta, a l'estil de la que promou el president de la Generalitat, Artur Mas, per fer unes eleccions plebiscitàries.

El també portaveu del PP al Parlament ha reconegut que no hi ha precedents a Catalunya d'un govern sense partits independentistes, però ha remarcat que mai abans s'havien trobat amb una situació com l'actual, que exigeix "una alternativa inèdita per no resignar-se a tenir sempre un govern independentista".

Millo argumenta que a Catalunya només tres partits –CDC, ERC i CUP– defensen nítidament la independència, per la qual cosa, segons la seva opinió, la resta de formacions que formin part del futur Parlament podrien participar d'un govern que obriria "un futur nou d'esperança, il·lusió i d'una Catalunya integradora".

"Trencar el silenci"

Millo ha assegurat que en els últims mesos comencen a "trencar el silenci" molts col·lectius importants que fins ara no havien evidenciat la seva oposició a la independència, i ha posat com a exemple la constitució d'Empresaris de Catalunya, una associació que agrupa empresaris contraris a la secessió.

Aquesta associació, que assegura que el procés sobiranista posa en risc les relacions comercials de les seves empreses, es presentarà públicament el dijous 11 amb un acte al qual preveuen assistir Alícia Sánchez-Camacho i el mateix Millo, així com representants d'altres partits catalans.