Política 20/01/2012

El conseller d'Economia valencià abandona el govern per anar a Madrid a presidir Adif

Després de set mesos en el càrrec, Enrique Verdeguer, que ja havia expressat el seu desig de tornar a Madri, ha lliurat a Alberto Fabra la seva carta de dimissió

Salvador Almenar
1 min

ValènciaLa Generalitat valenciana viu avui la seva segona crisi de govern en menys d'un mes. Ara és el conseller d'Economia, Enrique Verdeguer, qui abandona l'equip d'Alberto Fabra per traslladar les seves responsabilitats a Madrid. D'aquesta forma, si no hi ha canvis d'última hora, el Consell de Ministres que se celebra avui el nomenarà president d'Adif, l'empresa responsable de les infraestructures ferroviàries, en substitució d'Antonio González.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alberto Fabra, que podia retardar el nomenament del substitut fins al dilluns, ja sabia feia mesos les intencions de Verdeguer de tornar a Madrid –lloc on té la seva residència–, però la delicada situació econòmica de la Generalitat valenciana va fer que el president li demanés retardar la seva dimissió fins a traçar el pla d'ajustos aprovats el darrer 5 de gener. Aquesta demora en la seva sortida del govern valencià podria haver suposat per a Verdeguer la renúncia a ocupar una secretaria d'Estat a l'executiu de Mariano Rajoy.

stats