Política 27/09/2019

Equo trenca amb Podem i se suma a la candidatura d'Errejón per al 10-N

L'exdiputat d'Equo Juan López Uralde i quatre membres més de l'executiva han abandonat el partit

Efe
2 min
Juan López de Uralde parlant al juny amb l'excap de files d'IU a Madrid Inés Sabanés, que s'ha incorporat a Equo.

MadridEquo concorrerà a les eleccions generals del 10-N amb Més País, la formació que lidera Íñigo Errejón, després que el 58,7% de la seva militància hagi avalat aquesta decisió en una consulta. Un 25,9% dels militants han donat suport a concórrer als comicis amb Unides Podem, mentre que un 15,4% han apostat per fer-ho en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Afrontem amb esperança i il·lusió un nou temps polític, decidim sumar amb il·lusió amb una formació que aposta perquè els acords polítics, la cura social i la cura mediambiental vagin de la mà", ha assenyalat la coportaveu del partit, Toñi Gómez, en un comunicat. En termes similars s'ha expressat Loïc Alejandro, que precisa que "aquest resultat obre una etapa de col·laboració amb un nou actor polític que assumeix la necessitat de tenir l'ecologia com a eix vertebrador de totes les polítiques". "Sumarem per evitar que l'abstenció ens condemni a un govern del bloc de les dretes", ha afegit Alejandro.

Abans que es fes públic el resultat de la consulta –que va començar dimecres i s'ha tancat aquest divendres–, quatre membres de l'executiva d'Equo han presentat la seva dimissió "en protesta per l'absorció" de la plataforma ecologista per part del partit d'Errejón i "com a conseqüència de les males pràctiques" de l'executiva en el procés. A aquestes baixes també s'hi ha sumat la de l'exdiputat d'Equo Juan López Uralde, que ha confirmat en un missatge a Twitter –minuts després que es conegués el resultat de la consulta– que abandona la formació perquè considera un "error" haver optat pel partit d'Errejón.

A Catalunya, però, Equo no se sumarà a la candidatura d'Errejón, tal com ha anunciat el partit aquest matí en un comunicat.

La decisió d'Equo arriba just la vigília de la reunió en què el màxim òrgan de direcció de Podem, el consell ciutadà, ha d'abordar com afronta les eleccions del 10-N. Així, el líder de la formació, Pablo Iglesias, haurà de fer front a la decisió dels líders del partit lila de Múrcia, que han decidit integrar-se a Més País, així com la intenció de Teresa Rodríguez de presentar-se a Andalusia amb una marca pròpia en una llista àmplia que inclogui Unides Podem i també la candidatura d'Errejón.

stats