CRISI AL PSC
Política 18/06/2014

Avancem i el partit d'Ernest Maragall impulsaran candidatures conjuntes per a les pròximes eleccions

Una delegació dels crítics del PSC i de Nova Esquerra Catalana s'han trobat aquest dimecres per pactar un document comú

Efe
2 min

BarcelonaAvancem, un dels corrents crítics del PSC, i Nova Esquerra Catalana (NeCat), formació liderada per l'exconseller socialista i actual eurodiputat, Ernest Maragall, han acordat aquest dimecres en una reunió a Barcelona treballar per impulsar candidatures i programes conjunts en pròximes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una trobada que s'ha produït poques hores després que el líder d'Avancem i diputat socialista, Joan Ignasi Elena, hagi anunciat que no optarà a liderar el PSC, abandonarà el grup parlamentari socialista i deixa la militància del partit, una decisió que aboca aquest sector crític a una més que probable escissió del PSC.

Segons han confirmat a EFE fonts de NeCat i d'Avancem, representants de les dues organitzacions han mantingut una reunió a la seu de NeCat a la capital catalana, on s'han assegut les bases d'un document de treball conjunt que s'acabarà de tancar en els pròxims dies i que haurà de ser ratificat en les seves respectives assemblees, que coincidiran el mateix dia, el 28 de juny.

Així, segons les esmentades fonts, s'ha acordat treballar políticament de forma conjunta, per formular candidatures, un programa i un projecte polític conjunt, especialment de cara a les eleccions municipals de 2015 o fins i tot amb vista a uns possibles comicis autonòmics anticipats durant l'any vinent.

L'objectiu serà la "reconstrucció" de l'espai socialista, després del que consideren una diàspora de militants i simpatitzants desencantats amb la línia del PSC actual a causa, entre d'altres aspectes, de la seva actitud cap al dret a decidir i algunes polítiques d'esquerra.

Una intenció que acabarà de plasmar-se en els pròxims dies en una "declaració política" conjunta que les dues formacions presentaran en les seves assemblees respectives el dia 28 perquè sigui ratificada, que en el cas d'Avancem se celebrarà a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), mentre que NeCat ho farà al municipi de Cabrils (Maresme).

A la reunió d'aquesta tarda hi han participat diversos membres de les dues organitzacions, delegacions encapçalades per Fabián Mohedano en el cas d'Avancem –membre de l'executiva socialista que va ser suspès per assistir a un acte d'ERC al desembre– i, en el cas de NeCat, pel seu responsable de l'Àrea Política, Pere Almeda.

stats