CANVI DE CICLE
Política 28/09/2012

Ernest Maragall no serà a les llistes del PSC a les eleccions del 25 de novembre

El diputat socialista, que aquest dijous va tornar a trencar la disciplina de vot del seu partit al Parlament, ho ha revelat a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
Ernest Maragall, durant les votacions de les propostes al Parlament aquest dijous / ACN

BarcelonaEl diputat i exconseller socialista Ernest Maragall no serà a les llistes del PSC les pròximes eleccions del 25 de novembre. Ho ha revelat a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest divendres, en què ha assegurat que "haurien de canviar moltes coses dins el partit", com ara "agafar la línia" que ell ha defensat "els últims temps", ha dit, per canviar d'opinió. No obstant això, ha descartat obertament donar el seu vot a una altra formació en els comicis. "Puc ser crític amb el PSC o estar decebut, però d'això a canviar de camisa hi ha un camí que ni em plantejo", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall ha explicat que va votar a favor de la resolució de CiU i ERC al Parlament per la celebració d'una consulta per l'estat propi "per la mateixa convicció que he sostingut en els últims temps que cal estar al costat, acompanyant, la veu de la majoria". Ara bé, l'exconseller ha volgut esvair qualsevol dubte d'esquerda dins el partit i ha assegurat que la seva decisió "no vol dir estar en contra de res ni de ningú".

Maragall va tornar a trencar aquest dijous a la tarda la disciplina de vot del grup socialista al Parlament, tal com va fer el juliol passat en donar suport al pacte fiscal en la línia del concert que va aprovar el ple sense els vots a favor del seu partit. En el cas d'ahir, l'exconseller va donar suport a punts de les mocions de CiU i ICV a favor de la celebració d'una consulta per l'estat propi en la propera legislatura.

Abans de començar les votacions de les resolucions a l'hemicicle, el grup parlamentari socialista va mantenir una reunió de més de tres hores per consensuar una postura comuna. Maragall assegura que la sessió d'ahir va ser "la més dura i la més intensa, però també la més oberta i positiva", i remarca que la direcció del grup "va escoltar la posició d'uns i altres". Per Maragall, la decisió que calia prendre és si el PSC "és dins o fora" del procés que Catalunya ha emprès, i el PSC va decidir ahir "ser dins d'aquest procés". "Sembla que el PSC no hi sigui. Jo vull que es vegi que el PSC hi és, però encara no està en condicions d'expressar-se", ha conclòs.

stats