RELACIONS INTERNACIONALS
Política 16/01/2014

ICV reclama a Artur Mas que no es reuneixi amb el líder de la Lliga Nord

Ernest Urtasun creu que el fet que Maroni, a qui qualifica de "xenòfob i racista", sigui el president rotatori dels 'Quatre Motors' no és argument suficient per rebre'l

Acn
1 min

BarcelonaEl cap de llista a les properes eleccions al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat Artur Mas, que no rebi el president de Llombardia i dirigent de la Lliga Nord, Roberto Maroni per "xenòfob i racista". Per Urtasun, que s'afegeix a la petició feta per SOS Racisme, la Generalitat hauria d'haver evitat la visita i deixa clar que si la visita s'acaba produint serà una decisió voluntària de Mas "perquè no en té cap obligació perquè Maroni no és ni cap d'Estat, ni de govern ni té rang ministerial". A més, ha dit que el fet que tingui la presidència rotatòria de la xarxa 'Quatre Motors" no és cap "argument suficient" perquè Mas rebi Maroni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un apunt al seu bloc, Urtasun també ha criticat que Mas es reuneixi amb el president de Llombardia i dirigent de la Lliga Nord. Per al candidat ecosocialista a les eleccions europees, "cal evitar per tots els mitjans facilitar la feina a aquells qui malintencionadament volen situar Catalunya en el bàndol dels moviments xenòfobs i populistes que avui estan en expansió a Europa" i ha dit que si la trobada s'acaba produint "s'equivocarà".

Si la reunió s'acaba produint, la formació ecosocialista registrarà una bateria de preguntes al Parlament reclamant informació sobre la trobada entre Mas i Maroni per demanar explicacions, saber quins temes s'han abordat en la reunió, en quines circumstàncies s'ha produït la visita i si la Generalitat ha tramitat una invitació formal.

stats