Política 22/10/2014

Ernesto Ekaizer: "Espanya va demanar a Liechtenstein que investiguessin Pujol"

El periodista d''El País' diu a Catalunya Ràdio que la notícia és una "maniobra política" per "tapar Acebes"

Ara
2 min

BarcelonaEl periodista del diari 'El País' Ernesto Ekaizer ha dit a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest matí d'avui dimecres que la notícia de la investigació de Pujol des de Liechtenstein forma part d'una campanya del ministeri de l'Interior i del ministre Jorge Fernández Díaz, perquè és Espanya qui ha demanat la informació. El periodista ha afegit que l'Estat ha utilitzat la notícia per "tapar" la imputació d'Acebes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ekaizer ha explicat al programa que dirigeix Mònica Terribas que ahir es va publicar un comunicat electrònic de la Interpol que deia que la investigació estava oberta, però ha aclarit que el motiu és que "Espanya la va demanar", i que "un cop es demana la informació" el cas passa a disposició d'un jutge i, per tant, es comunica oficialment com a investigació. El ministeri de l'Interior va sol·licitar a la Unitat d'Intel·ligència Financera de Liechtenstein informació sobre Artur Mas, Jordi Pujol Ferrussola i Jordi Pujol i Soley, però en els últims comunicats només hi apareix Jordi Pujol i Soley, segons ha dit el periodista.

El sobiranisme, un "problema criminal" per a Rajoy

Ekaizer ha qualificat els fets de "maniobra política", perquè "la policia espanyola ha presentat la investigació com a investigació independent". El periodista ha afegit que "aquest és el tipus d'Estat que està construint el PP", en què "hi ha un departament dedicat a manipular l'opinió pública, en el tema Pujol, i també la judicial". Segons Ekaizer, però, "una cosa són els delictes de Jordi Pujol Soley, encara per demostrar, i l'altra, la situació política a Catalunya. El ministeri de l'Interior i Rajoy han decidit que el tema del sobiranisme català és un problema criminal, i per tant es desactiva la política confiant-la al departament de política criminal, que és el ministeri de l'Interior".

A més, Ekaizer ha dit que la "notícia parasitària" es va difondre ahir mitjançant l'agència Efe, just "el dia que hi ha un salt qualitatiu en el procés d'imputació del jutge Ruz", per "tapar" la imputació de l'exsecretari general del PP i exministre d'Aznar Ángel Acebes.

stats