Política 16/12/2015

Domènech demana el vot als partidaris d'un referèndum i als catalans "de cor socialista que se senten traïts"

En Comú Podem aplega unes 5.000 persones en un acte a Nou Barris, en què també participen Ada Colau i Mònica Oltra, entre altres

Laia Vicens
3 min
Xavier Domènech, Ada Colau, Mònica Oltra, Íñigo Errejón, Xulio Ferreiro i Owen Jones, a Nou Barris / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl candidat d'En Comú Podem el 20-D, Xavier Domènech, ha demanat el vot a aquell 80% de catalans partidaris d'un referèndum, als catalans «d'esquerres que estan pel canvi real» i a aquells «de cor socialista que s'han sentit traïts». «En Comú Podem és la vostra casa, som la vostra gent», ha afirmat. L'altre dia, en un acte a Tarragona, Domènech ja va fer una crida perquè els partidaris a favor d'un referèndum votin En Comú Podem, a qui ha tornat a presentar com «l'única opció que defensa el referèndum». Domènech ho ha dit en un acte multitudinari a Nou Barris que ha aplegat unes 5.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau retreu que els independentistes es "posin nerviosos" quan milers de madrilenys "estan disposats a donar la cara per Catalunya"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha retret als independentistes que es van «atabalar i posar nerviosos» diumenge després que afirmés des de Madrid que «pot tornar a ser la nostra capital». «Trobem milers de persones disposades a donar la cara per Catalunya i partidàries d'un referèndum i s'atabalen», ha lamentat, després de recordar que «hi ha un Madrid que ens estimem i ens estima». De fet, ha presentat Pablo Iglesias com un «aliat, un germà i el futur president de l'Estat".

Colau, molt menys contundent que en d'altres mítings, ha situat el 20-D a Catalunya com una dicotomia entre Ciutadans i En Comú Podem. «El 21 de desembre tindrem o un mapa taronja o un mapa En Comú. Cada vot serà decisiu i definitiu», ha dit Colau.

Errejón demana "sumar forces" per obrir un "procés de canvi" a la resta de l'Estat

El número 2 de Podem, Íñigo Errejón, ha cridat des de Barcelona a "sumar forces" perquè Podem governi els propers anys i així poder convocar un referèndum a Catalunya que permeti, també, «obrir un procés de canvi a la resta de l'Estat». Errejón ha donat per fet que En Comú Podem guanyarà les eleccions a Catalunya el 20-D. "A Espanya hi ha remuntada, guanyarem les eleccions amb aquest acord de país de països», ha cridat en un discurs eminentment en català. Aquest dijous Antoni Bassas entrevistarà Errejón a les 11.30h, en directe per l'ARA.

Errejón ha apel·lat a la reconstrucció d'un «acord de convivència» generacional, que s'ha trencat, ha dit, per un «cop d'estat silenciós i quotidià» causat per la corrupció -«cada vegada que algú acceptava un sobre en B o una comissió del 3%», ha dit- i per les retallades en serveis públics que ha dut a terme el PP aquesta legislatura.

El secretari de Política de Podem ha criticat les polítiques impulsades pel PP, com la reforma laboral, i ha situat les eleccions d'aquest diumenge com un «oportunitat històrica» per a blindar els drets socials i per reconstruir un acord «plurinacional i fraternal», basat en el dret a decidir i en el referèndum. En aquest sentit, ha assegurat que «mai havíem estat tant junts». «Madrid va aplaudir diumenge una alcaldessa de Barcelona parlant en català», ha recordat, en relació al míting d'Ada Colau a la Caja Mágica.

En un final contundent i airat, Errejón ha avisat que Podem va pujant cada dia a les enquestes. «Queden quatre dies, ho estem acaronant», ha afirmat.

Mònica Oltra: "Al PP són més perillosos per inútils que per corruptes, que ja és dir"

La vicepresidenta del govern valencià, Mònica Oltra, amb un discurs molt irònic, ha carregat sense complexos contra el PP, furgant sobretot en els casos de corrupció que esquitxen el partit de Mariano Rajoy. Per exemple, ha afirmat que «Rato i Rajoy són el mateix» i que els membres del PP valencià són «més perillosos per inútils que per corruptes, que ja és dir». Per això, ha cridat a votar per «la il·lusió i el canvi» que suposa Podem.

Owen Jones pronostica el principi d'una "nova Espanya i una nova Europa"

L'economista britànic Owen Jones ha explicat, en anglès, que el «coratge» de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és una «inspiració» per a milions de persones d'arreu d'Europa. I apel·lant a aquest coratge, Jones ha pronosticat una «remuntada real i verdadera» que enviï a l'oposició els «culpables d'haver construït una societat tan injusta i desigual». «El 20-D serà el principi d'una nova Espanya i una nova Europa», ha pronosticat Jones.

Crida a "no regalar Nou Barris" a Ciutadans

La regidora a l'Ajuntament de Barcelona Janet Sanz ha demanat que Nou Barris "no regali el seu orgull al PP tunejat, a les cares maques de Ciutadans". Aquest barri de Barcelona va ser un feu on es va imposar Ada Colau a les eleccions del 24 de maig, mentre en canvi a les del passat 27-S va guanyar la formació capitanejada per Albert Rivera. "Que sigui Nou Barris qui converteixi la majoria absoluta del PP en un gran 'nunca mais'", ha cridat Sanz, que ha reclamat "sumar, ser molts i construir una majoria per aixecar els fonaments d'una democràcia real".

stats