Política 07/10/2019

Errejón i la CUP reuneixen els avals per al 10-N

Mentre que Errejón només va presentar signatures per la província de Barcelona, la CUP en va presentar per les quatre circumscripcions catalanes

Mireia Esteve / Xavi Tedó / Ot Serra
2 min
El líder de Més País, Íñigo Errejón, en una imatge d’arxiu.

Barcelona / MadridDues noves llistes irrompen en les pròximes eleccions espanyoles a Catalunya. En temps de descompte, Íñigo Errejón va aconseguir reunir els gairebé 5.000 avals que necessitava per presentar la candidatura de Més País a Barcelona. Encara no ha transcendit qui en seria el cap de llista, tot i que sobre la taula hi continuava havent el nom de l’exregidor i exdiputat Raimundo Viejo, que estaria disposat a formar part de la llista, segons fonts consultades per l’ARA. Una candidatura que haurà de competir amb la d’En Comú Podem, que torna a encapçalar Jaume Asens. Precisament aquest fet va provocar la primera dimissió de Més País. Va ser la de la número 2 d’Errejón a la Comunitat de Madrid, Clara Serra, que en una publicació a la seva pàgina de Facebook va argumentar que deixava l’acta de diputada a l’assemblea de la capital espanyola per discrepàncies amb la manera com el partit que capitaneja Errejón ha fet el salt a tot l’Estat. Concretament, va ser crítica amb el fet que hagi decidit presentar-se a Barcelona i rivalitzar, així, amb el partit d’Ada Colau, una força que “ha funcionat i ha aconseguit conservar peces clau institucionals malgrat tots els terratrèmols polítics”. “Si Més País ha d’enfrontar-se a Ada Colau per aconseguir els escons que necessita és indicatiu que encara no era el moment de concórrer a aquestes generals en aquestes condicions”, va afirmar.

La CUP quadruplica els avals

Mentre que Errejón només va presentar signatures per la província de Barcelona, la CUP en va presentar per les quatre circumscripcions catalanes. Els cupaires van quadruplicar el nombre d’avals que necessitaven i en van aconseguir més de 25.000. “Estem molt contentes, perquè hem assolit quatre cops el nombre de signatures que ens calien”, va expressar la número 1 de la llista dels anticapitalistes, Mireia Vehí. El suport rebut al carrer demostra, segons Albert Botran, número 2 de la candidatura, que “és necessària una veu que aposti per la ingovernabilitat i per posar en crisi l’Estat”. Els representants de la CUP van avançar que, si obtenen representació al Congrés, participaran en els debats importants -no deixaran els escons buits- tot i apostar pel bloqueig.

stats