Política 18/04/2018

Errejón ofereix a Bescansa anar de número dos a la seva llista de Podem a la Comunitat de Madrid

Un document revela que aspirarien a desbancar Iglesias del lideratge del partit i ell ho desmenteix

Ara
2 min
El número dos de Podem, Íñigo Errejón, durant l'entrevista amb l'ARA aquest dijous a la seu del partit, a Madrid. JOSÉ LUIS ROCA

MadridEl dirigent de Podem Íñigo Errejón ha proposat a la diputada Carolina Bescansa anar de número dos a la seva candidatura per a la presidència de la Comunitat de Madrid, en una llista en la qual també vol integrar representants d'altres sectors del partit com Ramón Espinar i Lorena Ruiz-Huerta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han confirmat a Efe fonts coneixedores de la negociació després que es difongués un document, amb data d'aquest dimecres però sense signatura, en el qual es recull una proposta de candidatura d'unitat per a les primàries de Podem de la Comunitat de Madrid, però també per a les eleccions generals i les primàries a la direcció del partit.

Segons fonts consultades, l'oferta que Errejón ha fet a Bescansa es limita a la integració en la seva llista per a la Comunitat de Madrid, però no fa referència als comicis al Congrés ni a les primàries de la formació lila. Tanmateix, en el document que la mateixa Bescansa ha penjat durant uns minuts al seu canal de Telegram s'especifica un detallat repartiment de tasques entre els equips de tots dos a la candidatura madrilenya, i també per a les generals del 2020, en què –segons el text– Bescansa ocuparia el número u de la llista i optaria a la secretaria general del partit, en mans actualment de Pablo Iglesias.

Així mateix, respecte a la candidatura madrilenya, el document s'oposa a la "integració en aquesta llista del portaveu del corrent oficialista a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, en tant que representació més visible a Madrid de la deriva política que aquesta candidatura aspira a contrarestar".

"Això és una bogeria

Errejón no ha trigat a reaccionar i fonts del seu equip han desmentit "taxativament" que hi hagi una operació per desbancar Iglesias. "És una bogeria", han afirmat a l'ARA. "Ni Íñigo ni ningú excepte Carolina han llegit aquest document delirant ni, per suposat, hi ha cap conversació en aquest sentit ni remotament similar", han afegit.

Després de fer-se públic el contingut del document, Bescansa ha enviat un missatge pel seu canal dient que s'ha "filtrat per error" i que el que s'hi reflecteix és fruit de cap acord entre el seu equip i el d'Errejon. També ha anunciat que compareixerà davant els mitjans aquesta tarda per aclarir els fets.

stats