Política 10/09/2014

"Espanya ja nota l'efecte escocès", segons el 'Wall Street Journal'

El rotatiu explica que, "mentre Londres dóna suport al referèndum escocès, el govern espanyol s'oposa violentament al vot"

Ara
1 min

BarcelonaEl 'Wall Street Journal' ha publicat aquest dimarts un article titulat 'Espanya ja nota l'efecte escocès', que posa de relleu que l'augment dels partidaris del 'sí' a la independència d'Escòcia podria tenir efectes econòmics, concretament en el deute públic espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, la publicació diu que "Catalunya està planejant el referèndum per la independència per al 9-N" però que la diferència entre Espanya i Regne Unit és que "Londres dóna suport al referèndum i el govern espanyol de Madrid s'oposa amb força al vot i ha promès parar-lo, o al menys, ignorar-lo".

"L'impacte major del 'sí' podria ser que fes créixer els somnis de secessió en altres llocs", han dit els estrategs de l'entitat financera francesa Societe Generale en el rotatiu.

D'altres analistes com l'expert de Rabobank, Richard McGuire, creuen que es tracta d'un moviment especulatiu. El diari cita a McGuire, que opina que "els inversors dels bons espanyols veuen en el tema d'Escòcia com una oportunitat per treure diners de sobre la taula".

stats