Política 19/09/2014

Pedro Sánchez: "Escòcia ha escollit l'autogovern enfront l'immobilisme i la secessió o la segregació"

El líder socialista creu que la victòria del no és una "bona notícia per a la Unió Europea"

Efe
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit aquest divendres que la victòria del no en el referèndum d'Escòcia és una "bona notícia per a Escòcia, per al Regne Unit i per a la Unió Europea", i que els escocesos han "escollit l'autogovern davant l'immobilisme i la secessió o la segregació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cope, el líder socialista ha opinat que, tot i que no té res a veure el cas escocès amb el de Catalunya, la "lectura" que n'hauria de treure Espanya és que els escocesos han apostat per "l'enfortiment de les seves institucions" i per "compartir un futur amb la resta del Regne Unit".

Prèviament, Sánchez havia plasmat al seu compte de Twitter: "És una bona notícia que es decideixi continuar units. Els escocesos han escollit l'autogovern... junts. La lliçó: que hem de parlar més dels beneficis de la unitat".

"Cal anar amb compte" amb els referèndums

El líder socialista ha advertit que "cal anar amb compte" amb els referèndums, perquè "no recullen l'heterogeneïtat de la societat i obliguen a escollir entre A i B", per tant, "els que senten A i B no estan representats".

Després d'insistir en la seva aposta per reformar la Constitució en un sentit federal perquè després "votin tots els espanyols", ha recalcat que "si Rajoy fos valent" per impulsar la reforma, tindria els socialistes "al seu costat".

stats