Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Escolta, Europa: l'hora de parlar de tu a tu amb el món

Un cop constatat el fracàs de l'"Escolta Espanya", el Govern té ara el repte de buscar aliances en la comunitat internacional

Des que el poeta Joan Maragall va entonar a finals del s. XIX l''Oda a Espanya', que començava amb l'"Escolta, Espanya" a què tantes vegades ha recorregut el catalanisme polític, els esdeveniments històrics i polítics no han fet més que eixamplar la distància i la incomprensió entre Catalunya i Espanya.

Amb el més que significatiu "Catalunya necessita un estat" que Mas va plantejar a Madrid es certificava també la defunció dels intents de fer que l'estat propi dels catalans fos l'espanyol. Articulava així l'última estrofa del poema de Maragall: "Adéu, Espanya!".

Ha arribat l'hora d'entonar l'"Escolta, Europa", com avalen l'excònsul del Regne Unit a Barcelona Geoff Cowling, el professor i diplomàtic nord-americà Amber H. Moss i Salvador Garcia, impulsor del Col·lectiu Emma, amb qui l'ARA analitza a qui cal convèncer, les fortaleses i debilitats, i els passos que el país hauria d'abordar.

Podeu llegir el reportatge complet a l' ARA Premium.

Al dossier d'aquest diumenge, també trobareu a l'ARA Premium:


Més continguts de