RELIGIÓ

El PSOE creu que l'Església no tolera altres famílies perquè és "molt misògina"

La portaveu del Comitè Electoral del PSOE, Elena Valenciano, lamentat que els bisbes espanyols no vagin al mateix ritme que el de la majoria de la ciutadania

La portaveu del Comitè Electoral del PSOE , Elena Valenciano , ha afirmat avui que a la jerarquia eclesiàstica a Espanya " li costa molt " acceptar models de família diferents al tradicional perquè és " molt misògina " i no comprèn l'evolució de la societat i del paper de les dones .

Valencià, en declaracions a EFE , ha lamentat que els bisbes espanyols no vagin al mateix ritme que el de la majoria de la ciutadania i es negui a tolerar " nous models de família ", com el de parelles homosexuals .

" La jerarquia eclesiàstica és enormement misògina i no comprèn l'evolució del paper de les dones en la societat . Probablement , és la clau de la incomprensió absoluta que manifesta per les famílies , per la societat actual " , ha explicat .

Per la dirigent socialista , el model de convivència que proposa l'actual cúpula catòlica " està ancorat en un sistema de valors , segons el qual , les dones estaven subordinades als homes , i això ha deixat de ser així en gran mesura " .

Aquesta postura de l' Església és la que , segons Valencià , dóna peu a declaracions com la que va fer aquesta setmana el bisbe d'Alcalá de Henares i president de la Subcomissió Episcopal de Família de la Conferència Episcopal , Juan Antonio Reig Pla , en les quals va vincular la violència de gènere a la pèrdua de la família tradicional .

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela , oficia avui a la plaça de Colón de Madrid una missa per enaltir el paper de la família cristiana.

Més continguts de