Política 12/03/2014

Espadaler troba "intolerable" que Fernández Díaz insinuï que els Mossos van filtrar les fotos dels DNI dels jutges

El conseller exigeix una rectificació al ministre i li demana que faci una auditoria per saber "qui i quan" va accedir a la base de dades

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat que és "intolerable" que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi insinuat de manera implícita aquest dimecres durant la sessió de control al govern espanyol que els Mossos podrien haver filtrat a 'La Razón' les fotos dels DNI dels jutges que van signar un manifest a favor del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha exigit una rectificació al ministre i ha deixat clar que l'única manera que tenen els Mossos d'accedir a aquests documents és a través de la policia espanyola. Espadaler també ha demanat que es faci una auditoria per saber "qui i quan" va accedir a les bases de dades.

"És tan senzill com fer una auditoria i molt simple des de la perspectiva tècnica per saber quan i qui ha accedit a aquesta base de dades", ha subratllat el conseller Espadaler, que ha exigit una rectificació al ministre Fernández Díaz i li ha demanat que "custodiï millor aquesta base de dades i que s'ocupi de saber qui i en quin moment ha accedit a aquestes fotografies".

En la sessió de control al govern espanyol, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que "no entén" els motius de queixa dels jutges que van signar un manifest en favor del dret a decidir i van veure al cap d'uns dies com el diari 'La Razón' publicava les seves fotografies del DNI. Segons ha dit, les fotografies podrien haver sortit d'altres estaments, i ha recordat que a més de la policia espanyola també té accés a la base de dades del DNI la Guàrdia Civil "i altres cossos policials", en una referència no explícita als Mossos d'Esquadra.

Aquesta setmana, el jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona va obrir diligències arran de la denúncia dels magistrats que van signar el manifest i dies més tard es van veure les fotos dels seus documents d'identitat al diari 'La Razón'.

stats