Política 17/01/2016

Espadaler confia que Unió sabrà retornar al centre del mapa polític

El secretari general d'UDC marca distàncies amb el sobiranisme i diu que el partit es reformularà per donar una "alternativa al catalanisme"

Ara
2 min
Ramon Espadaler, conseller d'Interior, ha explicat el pressupost del departament en comissió / ACN

BarcelonaEl secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, diu que el partit enfila un nou capítol amb l'adéu del seu líder històric Josep Antoni Duran i Lleida. "Creiem que hem de formar part de la reformulació del centre catalanista polític, que arribarà més d'hora que tard", ha assenyalat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler confia que el congrés del partit a l'abril servirà per renovar cares, fer un "cert examen de consciència" i resituar-lo. "Hem d'oferir una alternativa al catalanisme amb línies vermelles, com la llengua i la cultura, que protegeixi les famílies i s'alineï amb el dret a decidir", ha afegit.

El secretari general de la formació no ha aclarit si optarà a presentar candidatura per ser el relleu de Duran –"ja ho calibraré, ha respost–, però ha defensat que Unió, ara sense representació ni al Parlament de Catalunya ni al Congrés, afronta un "punt i a part" en el lideratge, però manté un projecte polític que ha de saber fer arribar a la ciutadania.

El secretari d'UDC, però, ha marcat distàncies amb les forces sobiranistes i el seu projecte que, ha dit, s'expressa en la consulta del 9-N i passa per "una ruptura de l'estat de dret". "No podíem estar amb un projecte que vol violentar la realitat, incomplir mandats del Tribunal Constitucional, que no vol dir que ens agradin, però les legalitats es canvien des de dins", ha insistit.

L'adéu de Duran, a qui Espadaler ha agraït en nom del partit la feina feta els últims anys, arriba en un moment en què UDC té damunt la taula un important deute de 16 milions d'euros.

stats