Política 13/06/2015

Espadaler assegura que no ha llegit cap correu de Construïm

O.m.
2 min

BarcelonaLa revelació de l’ARA dels correus electrònics que demostren que la plana major d’Unió estava al corrent del manifest fundacional de la plataforma Construïm va causar impacte en les files democristianes. El secretari general del partit, Ramon Espadaler, va assegurar a aquest diari que no ha llegit les desenes de correus que va rebre, entre els quals un en què Josep Miró i Ardèvol, dirigent de l’entitat ultracatòlica E-Cristians, demana a la cúpula del partit que llegeixi el text fundacional de Construïm que va publicar el diari La Vanguardia el 26 de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Altres membres de la direcció que apareixen als correus -Montserrat Surroca, portaveu d’Unió, i Antoni Font, vice secretari general- van declinar fer valoracions sobre la seva implicació en el naixement de Construïm. “Això no és objecte de debat”, subratllaven fonts oficials ahir al migdia. Tot i això, membres del cercle afí a Josep Antoni Duran i Lleida -que negava que tingués coneixement del text publicat a La Vanguardia, tot i buscar personalment suports per a la plataforma, ja constituïda com a partit polític- subratllaven “l’impacte” que els correus publicats tenien en la campanya per la consulta de demà. “Això pot influir”, apuntaven les mateixes fonts.

De fet, des del sector sobiranista sempre s’ha apuntat que les revelacions sobre Construïm han anat “distanciant” la base de la direcció, i no són pocs els que veuen la plataforma com una “via d’escapament” en cas que el procés segueixi avançant i Duran no vulgui seguir al costat del president de la Generalitat, Artur Mas. Els afins a Duran sempre han negat qualsevol vinculació amb la nova plataforma, tot i que en l’acta notarial de la seva fundació hi figuren persones pròximes a ells.

De Gispert els acusa de “mentir”

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va carregar contra el paper del líder d’Unió a Construïm. “Com poden mentir d’aquesta manera?”, es va preguntar durant una entrevista a La Xarxa. De Gispert va assenyalar que l’existència dels correus serà traslladada al consell nacional que els democristians celebraran el dissabte 20 de juny. La diputada Mercè Jou, en l’acte vespertí a favor del no, va reclamar a la militància que no sigui “fidel” als que han “fet Construïm”. Atacs creuats fins a l’últim dia.

stats