Política 14/05/2015

Espadaler, sobre l'avís als jihadistes: "És un fet extremadament greu"

El conseller d'Interior diu que és una "presumpta actuació d'unes persones concretes" i no un "enfrontament entre cossos policials" però no aclareix si els agents de la Policia Nacional van actuar per lliure o seguint instruccions

Auri Garcia Morera
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat aquest dijous que agents de la Policia Nacional van avisar els jihadistes detinguts el mes passat pels Mossos que la policia catalana els vigilava. Espadaler ha explicat que l'avís es va produir al mes de novembre i ho ha considerat "un fet extremadament greu, perquè va posar en risc les persones que estaven treballant en aquesta operació i va posar en risc l'operació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha detallat que, després de rebre la informació, "la cèl·lula va actuar en conseqüència, i va canviar l'actitud i la manera de fer i de procedir en diferents àmbits d'aquesta cèl·lula". En el cas de les persones que van sortir del país i van acabar sent detingudes a Bulgària, Espadaler ha considerat que amb l'avís "es podria haver accelerat la decisió de marxar", tot i que no ho ha volgut afirmar.

Espadaler ha puntualitzat que es tracta d'una "presumpta actuació d'unes persones concretes" i no "un enfrontament entre cossos policials", però no ha aclarit si els agents de la Policia Nacional van actuar per lliure o seguint instruccions. Sobre les paraules del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha menystingut el paper dels Mossos en la lluita antiterrorista, Espadaler ha dit que "sembla que li sap greu que el cos de Mossos d'Esquadra sigui eficient".

stats