Política 05/07/2018

L'Espai Democràcia i Convivència demana al govern Sánchez que respecti el dret a decidir dels catalans

La plataforma d'entitats i sindicats també demana l'"alliberament immediat" dels presos polítics

Marc Toro
2 min
Presentació del manifest 'Recuperem el diàleg polític i la normalitat democràtica'

BarcelonaLes entitats agrupades a l'Espai Democràcia i Convivència, entre les quals hi ha Òmnium, l'ANC i també els sindicats CCOO i UGT, criden el govern espanyol a respectar el dret a decidir dels catalans. En un manifest que porta per el títol 'Recuperem el diàleg polític i la normalitat democràtica', fet públic quatre dies abans de la primera reunió Torra-Sánchez, les entitats afirmen que "cal donar una oportunitat al diàleg i la negociació política", però remarquen que "qualsevol solució política" al conflicte amb l'Estat ha de "basar-se en el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest, que ha estat presentat en un acte a la seu de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), també demana l'"alliberament immediat" dels presos polítics i que es retirin les "investigacions obertes contra alcaldes i alcaldesses i altres càrrecs públics per la participació en l'1 d'octubre". Tal com ha destacat l'actor Àlex Casanovas, es reclama igualment la derogació de la 'llei mordassa' i la fi de la criminalització de "la protesta social, la llibertat d'expressió i el dret a vaga", amb la retirada de totes les denúncies contra artistes, sindicalistes, activistes o fins i tot docents.

L'Espai Democràcia i Convivència insta també l'Estat a retirar les impugnacions a les lleis socials suspeses pel TC i a negociar el "desbloqueig" d'aquestes normes amb la Generalitat. El text, que no oblida una crida a la Generalitat per "recuperar drets i revertir les retallades", demana que la societat catalana, i també l'espanyola, es comprometi "de manera pacífica i ferma en la defensa de les institucions, el respecte a la diversitat del país, els drets fonamentals i a favor del diàleg".

Les entitats impulsores de l'Espai Democràcia i Convivència són: l'ANC, Òmnium, l'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO, UGT, la Confavc, la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Fede.cat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Unió de Pagesos.

Manifest 'Recuperem el diàleg polític i la normalitat democràtica'
stats