POLÍTICA
Política 25/02/2014

"Espanya era un llast per a Europa, i avui se la percep com a part del motor": Rajoy, en 20 frases

El president espanyol exhibeix en el discurs d'obertura del debat de política general un autèntic canvi de cicle, de la recessió al creixement. Després de passar de puntetes sobre la corrupció, adverteix de nou que no tolerarà la consulta catalana

M.colomer
2 min
Rajoy, aquest dimarts al Congrés

Barcelona1. "Espanya era un llast per a Europa, i avui se la percep com a part del motor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Ha variat ni més ni menys que el rumb, senyories. Hem invertit la direcció de la marxa, hem passat del retrocés a l'avenç, de la caiguda a la recuperació, de l'amenaça a l'esperança".

3. "No es pot negar aquest canvi. Si es vol negar el mèrit del govern, que ningú s'inquieti, perquè no el reivindico. Aquest és un triomf dels espanyols".

4. "En la societat espanyola està instal·lada la idea que tenim una administració elefantíaca. Això no és cert. Almenys, ja no ho és".

5. "Hem de congratular-nos que, en aquesta difícil travessia, Espanya hagi aconseguit evitar un rescat global de la nostra economia que hauria suposat més impostos, menys pensions i menys creixement".

6. "El 2013 hem estalviat 8.800 milions d'euros en interessos del deute, perquè la prima de risc ha baixat [...]. Hi ha qui diu que de la prima de risc no es menja. Res més fals: aquesta quantitat [8.800 milions] representa un quart del que l'Estat es gasta en prestacions per desocupació".

7. "Espanya compta a partir d'ara amb els dics de reforç per evitar que una calamitat com la que hem viscut pugui tornar-se a produir i, si es produeix, que no pugui provocar les dramàtiques conseqüències que ha desencadenat aquesta crisi".

8. "Per aquest govern la regeneració va més enllà de les conjuntures".

9. "Intentarem que cada dia sigui més difícil corrompre o deixar-se corrompre".

10. "La corrupció no ataca cap ideologia ni cap partit més que un altre. Ataca la mateixa democràcia, destruint la confiança. Creant l'aparença que el problema no és la corrupció sinó la política".

11. "A aquest govern el preocupa, i molt, la sort de totes les persones que viuen a Catalunya, i el preocupa, i molt, que s'arrisqui el seu benestar i el seu futur".

12. "Els espanyols no hem conegut una altra condició que la unitat, i ni volem ni ens convé trencar-la".

13. "Ningú unilateralment pot privar el conjunt del poble espanyol del seu dret a decidir sobre el seu futur. Ni el govern, ni cap altre poder de l'Estat, ni tant sols aquesta cambra pot fer-ho".

14. "Senyories, com tots vostès saben, aquest referèndum no es pot celebrar. No és legal".

15. "Tinc l'obligació de complir la llei i fer-la complir, cosa que significa garantir que ningú decideixi pel conjunt del poble espanyol sobre el futur d'Espanya".

16. "No s'assegura el futur dels catalans ni el seu benestar ni la seva convivència derruint la llei, corrent aventures, sembrant incerteses, ni maquillant la gravetat de les conseqüències".

17."Em barallaré pels catalans, pel seu progrés i pel seu benestar, com he fet al llarg del temps que fa que sóc al govern".

18. "No ens hem inventat la unitat aquesta setmana. Els espanyols formem part de la mateixa nació des de fa segles, durant els quals hem compartit la mateixa història, les mateixes fortunes i les mateixes calamitats, barrejant les nostres sangs i creuant les nostres famílies".

19. "Considerem la unitat com un valor superior. No perquè sigui a la Constitució. La vam incloure a la Constitució perquè la considerem un valor que avala una tradició, una memòria i un patrimoni comuns".

20. "Volem un país unit, senyories. Per honrar la nostra història i per garantir el nostre futur".

stats