03/11/2016

Esperanza Aguirre i el que passa a Catalunya

2 min
El president del Círculo Ecuestre, Alfons Maristany, i Esperanza Aguirre abans de la xerrada d’ahir a Barcelona.

BarcelonaEsperanza Aguirre va aterrar ahir al Círculo Ecuestre per presentar el seu llibre Yo no me callo (Espasa). Ja saben el que passa a Catalunya i, per si de cas, la lideresa va buscar-se un auditori tan favorable que fins i tot li va riure el suat acudit de “He vingut a parlar del meu llibre”. L’amfitrió, el president del Círculo, Alfons Maristany, li va donar permís per fer gala del seu vers lliure: va carregar contra la correcció política considerant que permet que hi hagi “qui pot manifestar les seves idees sense cap base real, falsedats demagògiques, i no passa res” mentre que partits que “diuen coses amb sentit i pragmatisme” han de callar “perquè queden malament”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Efectivament, Aguirre no va callar. Tenia ganes de parlar, però no del que passa a Catalunya, que va despatxar citant una xerrada seva de fa tres anys. “No els avorriré repetint la conferència d’aleshores”, va dir, abans de repetir part de la conferència d’aleshores per dir que el que passa a Catalunya és culpa de les escoles i dels “sis canals” de TV3. Potser es va equivocar amb la xifra perquè no mira gaire la televisió, com va demostrar quan va lamentar que als mitjans no s’hi podien trobar veus liberals i conservadores.

Volia parlar de la crisi d’aquests valors, que nota quan al PP hi ha ministres “socialdemòcrates” com Cristóbal Montoro -aquí ningú va riure, no devia ser un acudit- i les retallades del govern no són definides com ella vol: “Són recortitos ”. Veu el PP en crisi, però té una solució: fusionar-se amb Ciutadans -no, encara no són el mateix partit- perquè “comparteixen arrel”.

Nostàlgics de Vidal-Quadras

La lideresa va desencisar una de les assistents, que la va renyar per haver mostrat un “perfil baix”. Després d’expressar el seu patiment per l’independentisme -el que passa a Catalunya genera angoixa a alguns socis del Círculo Ecuestre-, va lamentar la deixadesa del PP català amb els seus votants i va recordar amb nostàlgia l’època d’Aleix Vidal-Quadras. El PP català no només va abandonar aquesta senyora, també a Aguirre: només dos dirigents -el barceloní Alberto Fernández Díaz i la diputada Esperanza García- van acompanyar-la.

La lideresa va explicar que ella intervindria les finances catalanes per fer que el govern espanyol faci tots els pagaments. Massa tova per a alguns (normal, les finances ja estan quasi intervingudes), l’última intervenció va reclamar una solució dràstica: “Que vingui la Guàrdia Civil i els fiqui a tots a la presó i s’acaba el problema”. Va ser una de les frases més aplaudides, i a Aguirre li va semblar el més normal del món. Són coses que també passen a Catalunya.

stats