Publicitat
Publicitat

Aguirre i Fabra mouen fitxa i reforcen el seu control del partit

La presidenta del PP de Madrid destitueix el seu número dos "per pèrdua de confiança", mentre que a València Alberto Fabra culmina la mort del zaplanisme

Tan sols dos dies després de les eleccions, dues de les federacions més fortes del Partit Popular van realitzar sengles moviments per reforçar el lideratge dels seus presidents. En el cas del PP madrileny, Esperanza Aguirre va destituir el fins ara secretari general, Francisco Granados, al·ludint a "la pèrdua de confiança" en ell. Menys pública però igual d'eficaç va ser l'operació que es va forjar a València i que va tenir com a conseqüència la dimissió del president del PP alacantí, José Joaquín Ripoll.

La decisió de Ripoll es va conèixer en el comitè executiu provincial celebrat ahir a la tarda, i estaria motivada per les intencions del president Alberto Fabra d'acabar amb el mandat del principal valedor del sector zaplanista, molt afeblit després de les eleccions autonòmiques del maig. D'aquesta manera, Fabra hauria volgut donar un cop a la taula i demostrar la seva autoritat dins del partit i, de la mateixa manera que Aguirre a Madrid, devia pensar que el millor moment per fer-ho era passades les eleccions.

Sabedor de la intenció de rellevar-lo del seu lloc, Ripoll hauria presentat la seva dimissió per així evitar que Fabra posés directament el seu candidat o evitar una gestora en què els seus afins no tinguessin representació. Malgrat la seva dimissió, Ripoll ha deixat el partit encara en mans d'un dels seguidors del zaplanisme, l'alcalde d'Altea, Miguel Ortiz. Però aquest nomenament no és més que una solució d'emergència, ja que quan se celebri el proper congrés del PP al País Valencià a l'abril –el primer que se celebra a Alacant–, Alberto Fabra comptarà amb un home de la seva confiança per liderar el partit en aquesta província.

José Joaquín Ripoll va protagonitzar grans enfrontaments amb l'expresident Francisco Camps que van arribar a dividir el partit, si bé finalment va perdre un pols que ahir es va fer efectiu amb la seva dimissió. A més, l'actual president de l'Autoritat Portuària d'Alacant s'enfrontarà en les properes setmanes a la declaració davant el jutge per la seva imputació en el cas Brugal, acusat dels delictes de suborn, frau, tràfic d'influències, informació privilegiada i actuació prohibida a autoritats.

Mesos de desacords acaben amb Granados

A Madrid també hi ha hagut moviments, i el més destacat, per inesperat, ha sigut la destitució del secretari general, Francisco Granados, que ha sigut rellevat pel també vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Esperanza Aguirre havia tingut diversos desacords en els últims mesos amb Granados i això hauria alimentat "la falta de sintonia" que justificaria aquesta decisió, tal com expliquen des del PP madrileny. La falta de feeling d'Aguirre i Granados ve des que la presidenta va intentar convèncer-lo que assumís el lideratge del grup parlamentari a l'assemblea de Madrid després de treure'l del govern, però ell s'hi va negar, i es va quedar amb el càrrec de secretari general del PP de Madrid.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT