Política 27/11/2014

Aguirre creu que la dimissió de Mato és "una decisió personal molt digna"

"Moltes vegades quan nomenem a persones ens equivoquem", diu la presidenta del PP de Madrid

Europa Press
2 min

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat aquest dijous que la dimissió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, és "una decisió personal molt digna". Aguirre s'ha expressat així en declaracions a TVE recollides per Europa Press, preguntada pel cessament ahir de la ministra de Sanitat després que el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, donés a conèixer una interlocutòria en la qual proposa jutjar la ja exministra com a partícip a títol lucratiu de les activitats del seu exmarit Jesús Sepúlveda, per la implicació directa d'aquest en la trama Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una decisió personal, que crec que és una decisió molt digna" que fa per "no perjudicar el Govern, al president i al partit", ha afirmat la presidenta popular, que ha apuntat que Mato ha explicat que no li imputaven cap delicte, sinó que la interlocutòria apuntava que es podria haver lucrat dels delictes que presumptament podria haver-se lucrat el seu exmarit.

La presidenta, que ha indicat que no ha parlat amb Mato i li va a escriure un missatge, ha assenyalat que li diria que hi ha vida més enllà del ministeri.

Nomenaments equivocats

En la seva intervenció, Aguirre ha assenyalat que la decisió de cessar Mato és una "prerrogativa exclusiva del president" i "per tant Mariano (Rajoy) va nomenar a la persona que creia millor per a aquest càrrec". "Moltes vegades quan nomenem a persones ens equivoquem. Jo puc dir que m'he equivocat també", ha indicat, tot afegint que ella ha nomenat persones que han sortit "presumptament granotes".

A més, ha subratllat que el ministeri de Mato no té competències i pressupost perquè la sanitat està en mans de les comunitats autònomes. Referent a això, ha considerat que la crisi de l'ebola ha posat de manifest que almenys tot el que es refereix a aquest tipus de malalties que no coneixen fronteres "hauria d'estar en mans de l'Estat", raó per la qual ha vist "bo" que el Carles III fos un centre de referència a nivell espanyol.

D'altra banda, la presidenta popular ha considerat que hi ha una notícia positiva, que és el fet que Ruz hagi decidit acabar la instrucció i obrir judici oral per a la primera part de la Gürtel. "La justícia és molt lenta però és inexorable", ha dit. Aguirre ha afegit que si aquests macroprocessos acaben durant tant de temps la gent acaba pensant que no tenen càstig quan en realitat sí ho tenen i "han de tornar el que han robat".

stats