Política 28/11/2010

Esquerra de l'Hospitalet denuncia un atac a la seva seu durant la jornada de reflexió

2 min

L'Hospitalet de LlobregatL'agrupació local d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha denunciat que la seva seu, al centre de la ciutat, va patir un atac aquest dissabte. Els militants que, a primera hora de la tarda de la jornada de reflexió, van anar a recollir la documentació per als simpatitzants que fan d'apoderats es van trobar els dos panys del local inutilitzats amb silicona i pintades a la porta, a més d'un adhesiu de la CNT. 'Lamentem l'atac, tant aquest que ens ha afectat a nosaltres com qualsevol altre que pogués haver patit un altre partit', ha declarat a l'ACN el secretari d'organització d'ERC a l'Hospitalet, David Fernández, que ha indicat que ja han presentat una denúncia als Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda dels dos panys inutilitzats amb silicona, els militants es van trobar que havien tacat el cartell de la seu amb pintura blanca. A la persiana, a més, una pintada proclamava 'Esquerda independentista'. A banda de l'adhesiu de la CNT, també hi havia un altre pamflet sobre autogestió a la porta del local.

De moment, l'atac ha costat a l'agrupació local republicana 150 euros: 100 per poder rebentar el pany i accedir al local, i 50 per canviar-lo, ha indicat Fernández.

També ha explicat que l'atac s'hauria d'haver produït entre divendres a la nit, després del final de la campanya electoral, i dissabte a la tarda. Aquesta és la franja de temps durant la qual cap militant va estar a la seu. El secretari d'organització, a més, s'ha mostrat sorprès perquè no els constava que hi hagués cap grup anarquista actiu a la ciutat.

Al centre de la ciutat, on ERC no té representació

La seu d'ERC a l'Hospitalet és al carrer de Digoine, al centre d'aquesta ciutat, la segona més poblada de Catalunya. Esquerra no té representació en el consistori d'aquest municipi, on el PSC té una àmplia majoria absoluta des de les eleccions del 2006. Anna Simó, la segona a les llistes d'Esquerra a Barcelona, havia estat presidenta d'aquesta agrupació i regidora. Simó ha lamentat l'atac al seu Twitter.

stats