Política 28/11/2016

Esquerres per la Independència es reactiva amb una campanya a favor del 'sí' al referèndum

La plataforma, que aglutina partits com ERC i la CUP, assegura que la votació només es farà si la societat civil està "mobilitzada i organitzada"

Ara
2 min
L'última reunió entre el Govern i la CUP va ser el passat dijous 2 de juny al Parlament

BarcelonaNo està convocat formalment, però ja hi ha campanyes a favor del referèndum d'independència que Carles Puigdemont va anunciar per a la segona quinzena de setembre. De moment, la plataforma que aglutina l'independentisme d'esquerres, Esquerres per la Independència, ha engegat aquest dilluns una iniciativa per donar suport al 'sí' i per defensar que és el "millor mecanisme" per culminar el procés independentista. Aquesta plataforma, que va néixer amb el nom d'Esquerres pel Sí-Sí de cara al 9-N, en formen part partits (ERC, CUP, Procés Constituent, NECat i els sectors sobiranistes d'ICV i d'EUiA), sindicats (SEPC, Intersindical-CSC), associacions, organitzacions i entitats, i persones a títol individual, com Antonio Baños, Lluís Rabell, Toni Comin o Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat a través d'un comunicat, asseguren que el referèndum és la via que, "més enllà d'opcions concretes", permetrà "sumar el màxim de suports" a favor de la "nova República Catalana", un projecte que defensen com una "oportunitat immillorable" per crear una societat "justa, solidària i radicalment democràtica".

Ara bé, segons l'entitat, el referèndum només s'aconseguirà si la societat civil es manté "mobilitzada i organitzada". "L'única garantia de la celebració del referèndum, de la victòria del sí i de la construcció de la República Catalana dels drets socials és el poble mobilitzat i organitzat", asseguren.

Així, afirmen que "l''esclat i l'avenç del procés independentista no hauria estat possible sense les desenes de milers d'activistes que treballen de manera constant", i fan una crida a les "persones d'esquerres" que combreguin amb els objectius de la campanya perquè s'hi sumin i impulsin nuclis per tot el territori. A més, també demanen a les organitzacions d'esquerres i als partits polítics que comencin també les seves pròpies campanyes a favor del 'sí'.

stats