Política 29/10/2015

L'Estat denuncia l'Ajuntament de Barcelona per no haver restituït el retrat del rei

Ara / Efe
1 min
Dos funcionaris van retirar ahir el bust de Joan Carles I del saló de plens de l’Ajuntament de Barcelona perquè ja no és rei.

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha presentat una demanda contra l'Ajuntament de Barcelona per negar-se a col·locar un retrat del rei al saló de plens municipal. La demanda, un recurs contenciós administratiu, ha estat presentada després que el consistori ignorés el requeriment que Llanos de Luna va fer arribar el 27 de juliol a l'alcaldessa Ada Colau perquè "d'acord amb la normativa vigent, col·loqui en un lloc preferent del saló de sessions" una efígie del rei Felip.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El requeriment inicial va ser enviat quatre dies després que el govern municipal retirés el bust del rei Joan Carles I i no el substituís per cap retrat ni efígie de Felip VI. L'equip de govern barceloní va respondre al requeriment dient que iniciaria una ronda de contactes amb la resta de formacions polítiques del consistori per veure com s'aplica la normativa.

stats