Política 27/09/2017

Els EUA diuen ara que entenen que els catalans vulguin votar perquè altres països ho han fet

Ho va assegurar la portaveu del departament d'Estat després de la roda de premsa de Trump i Rajoy

Ara
1 min

Barcelona"Els Estats Units prefereixen una Espanya unida". És el missatge que va aconseguir arrabassar a Donald Trump el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la seva visita a la Casa Blanca, tot i que al republicà se li va escapar: "Rajoy diu que [els catalans] no votaran, però crec que la gent s'hi oposarà molt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que va apostar per la unitat d'Espanya, Trump va ser poc contundent amb les seves declaracions, i aquesta poca fermesa també la va expressar una membre del seu govern poc després de la roda de premsa conjunta amb Rajoy.

Davant la insistència dels periodistes sobre si els Estats Units condemnen o no la celebració del referèndum, Heather Nauert, la portaveu del departament d'Estat, va reconèixer que els EUA entenen que els catalans vulguin votar (minut 21:05). "Entenem que alguns a Espanya vulguin celebrar un referèndum, ho accepto, altres països ho han fet, també", va dir la portaveu, tot i que va dir que creuen que és una "qüestió interna".

Heather Nauert ja va ser notícia fa dues setmanes per declaracions sobre la situació a Catalunya. Llavors va dir que l'administració dels Estats Units treballaria amb el "govern o entitat" que surti del referèndum d'autodeterminació de Catalunya previst per a l'1 d'octubre.

stats