POLÍTICA
Política 16/04/2011

Els Estats Units rectifiquen les crítiques a la política lingüística catalana i donen una visió "més equilibrada"

El Col·lectiu Emma agraeix al departament d'Estat nord-americà que hagi inclòs un punt de vista català a l'informe

Redacció
1 min

BarcelonaEls Estats Units tornen a citar la qüestió lingüística a Catalunya entre el català i el castellà en el seu informe anual sobre el respecte dels drets humans arreu del món. Per primer cop, però, l'informe inclou la preocupació per la salut de la llengua i rectifica la posició d'anys anteriors, tal com ha avançat el diari ARA, en aquest article d'ARA Premium.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'informe del 2010, publicat a la web del govern nord-americà, ofereix una visió molt més ajustada a la realitat i minimitza l'abast del conflicte lingüístic català a unes poques famílies que reclamen l'escolarització en castellà per als seus fills. El text mostra la preocupació de "portaveus de les institucions catalanes" per la situació de diglòssia que pateix la llengua, i recull diversos fets que l'exemplifiquen, entre ells la sentència que va emetre el Tribunal Constitucional en contra de la immersió lingüística, que obligava la incorporació del castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament.

Reacció del Col·leciu Emma

En un comunicat, el Col·lectiu Emma –una organització dedicada a la preservació de la imatge de Catalunya a l'exterior– ha volgut "agrair" al departament d'Estat nord-americà que hagi inclòs el punt de vista català a l'informe. "Volem agrair als representants del govern dels Estats Units que hagin tingut en compte i hagin consignat en el seu informe el que és l'opinió majoritària a Catalunya" sobre la qüestió de la llengua.

stats