ESTATS UNITS
Política 02/07/2011

Clinton anima Zapatero a completar les reformes i demana "paciència"

La secretària d'Estat nord-americana mostra bona sintonia amb les retallades de l'executiu espanyol en la seva visita a Espanya. Rajoy li explica que la situació espanyola no té res a veure amb la de Grècia

Efe
1 min
Clinton i Zapatero a Madrid. EFE

MadridLa secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha animat avui el govern espanyol a completar el paquet de reformes econòmiques que té en marxa, tot i que comprèn que es tracten de mesures "difícils" i que necessiten "temps i paciència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Clinton ha assegurat que Espanya té per endavant "importants reptes" en la lluita contra l'atur, la reestructuració del sector financer i la millora de la competitivitat, però s'ha mostrat convençuda que "amb el lideratge" del cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, s'han pres mesures per fer front a la crisi.

Hillary Clinton fa la primera visita oficial com a secretària d'Estat nord-americana a Espanya amb una agenda molt plena. Després de reunir-se amb Zapatero i la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, també s'ha reunit amb el rei Joan Carles i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy.

Trobada amb Rajoy

En la seva trobada davant la secretària d'Estat dels Estats Units, el líder del PP, Mariano Rajoy, ha defensat les diferències entre les situacions financeres d'Espanya i Grècia. En una trobada a Madrid, el líder popular li ha volgut deixar clar que "les situacions són totalment diferents" i que no es pot establir una comparació entre els dos països. Segons ha explicat el coordinador de Presidència del PP, Jorge Moragas, Rajoy ha transmès a Clinton que el repte per a Espanya és "el creixement econòmic i la creació de llocs de treball, motiu pel qual és important el control del dèficit, les reformes i el recolzament als emprenedors, que són els qui creen llocs de treball".

stats