Política 31/01/2014

"Saps que si marxem a Catalunya el nostre fill haurà d'estudiar en català?": així va buscar el PP les firmes contra l'Estatut

Ara fa 8 anys els populars andalusos van engegar una agressiva campanya per ràdio contra el pacte entre Mas i Zapatero a la Moncloa

Ara
1 min

BarcelonaLa recollida de firmes contra l'Estatut impulsada ara fa 8 anys pel PP va anar acompanyada d'una gran campanya mediàtica amb anuncis de ràdio, cartells i adhesius. Els anuncis de ràdio es van emetre a Andalusia i denunciaven el pacte entre Zapatero i Mas a la Moncloa mentre l'aleshores president de la Junta, Manuel Chaves, no feia res "per posar-hi remei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una de les falques de ràdio es reproduïa una suposada conversa de gent del carrer denunciant que un andalús que hagués de marxar a viure a Catalunya es veuria obligat a escolaritzar els seus fills en català. La campanya la impulsava el PP andalús, liderat per Javier Arenas.

"–Saps que si marxem d'Andalusia a Catalunya el nostre fill haurà d'estudiar en català?

–Com?

–El que sents! Que a Catalunya és obligatori estudiar en català, i no es pot en espanyol, que és la llengua de tots.

–I per què?

–Perquè Zapatero ho consent i Chaves hi dóna suport".

La veu en off conclou: "El pacte de Zapatero amb el nacionalisme català perjudica els andalusos i Chaves no fa res per posar-hi remei".

El PP va invertir 500.000 euros en la campanya contra l'Estatut. Els cartells tenien lemes com: "Quan va néixer la Constitució, només érem uns nens. Si ens la volen canviar, tenim dret a donar la nostra opinió".

Gràcies a la campanya, els populars van recollir 4.028.396 firmes contra l'Estatut. En alguns feus populars, com l'exclusiu barri de Salamanca de Madrid, es van recollir més firmes que no pas vots obtenia el PP: més de 57.000 firmes enfront dels 56.857 vots aconseguits a les autonòmiques del 2003.

stats