Política 07/01/2013

Ester Capella serà la senadora d'ERC

És vice secretària general d'Acció Política i Dona dels republicans i exregidora a Barcelona, després que la fitxés Jordi Portabella el 2007 provinent de l'entorn de Ciutadans pel Canvi

Roger Tugas
1 min
Ester Capella amb Jordi Portabella, en una acte de campanya de les municipals. / ACN

BarcelonaL'exregidora a Barcelona i actual vice secretària general d'Acció Política i Dona d'ERC, Ester Capella, serà finalment la senadora dels republicans, després que els resultats del 25-N els hagi permès recuperar una acta a la cambra alta espanyola. Ho ha ratificat l'executiva de la formació d'aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Capella va ser la número dos d'ERC a Barcelona el 2007 en un esforç de Jordi Portabella per renovar la llista, atès que era presidenta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates i provenia de l'entorn de Ciutadans pel Canvi, i va aconseguir l'acta de regidora. El 2011, però, va situar-se de número tres, darrere de Portabella i de Joan Laporta, i va quedar fora del consistori després que la candidatura obtingués dos representants.

L'expresident d'ERC Joan Puigcercós, immers en el sector privat, ja va rebutjar la possibilitat d'anar al Senat. El mateix Portabella fins i tot havia sonat com a possible senador, però serà la seva antiga companya a l'Ajuntament de Barcelona qui finalment ocupi la plaça.

stats