POLÍTICA
Política 15/03/2013

Esteve Terradas substituirà Daniel Fernández a la secretaria d'organització del PSC

Navarro anuncia que el que va ser regidor socialista a Mataró fins el 2008 assumeix "provisionalment" les funcions. Torna a defensar la innocència de Fernàndez

M.colomer
1 min
Esteve Terradas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest divendres que Esteve Terradas assumirà de forma "provisional" la secretaria d'organització del partit després que Daniel Fernández hagi estat imputat per un suposat cas de tràfic d'influències relacionat amb el cas Mercuri. Terradas, exregidor de l'Ajuntament de Mataró, ja estava integrat a l'executiva dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu del PSC, Navarro ha tornar a defensar la "innocència" de Dani Fernández, que ha renunciat al càrrec al partit i a tots els càrrecs parlamentaris, però no a l'acta de diputat: "Confiem en la seva innocència. Ser imputat no vol dir ser culpable". A més, ha insistit en la necessitat que els partitsx pactin en quin moment processal cal apartar càrrecs polítics. Ell ho ha situat en el moment de la inculpació, abans del judici, cosa que ja implica un "nivell superior exigència al de qualsevol ciutadà".

També defensa Bustos

Pere Navarro, en canvi, quan ha comparegut desconeixia que fa setmanes també havia estat imputada l'alcaldessa de Montcada i Reixach, a qui Fernández va demanar que manipulés uns documents per contractar una militant socialista. En el cas de l'alcaldessa, el líder socialista s'ha limitat a respondre: "Hauríem de valorar el cas concret, els termes de la imputació i els resultats".

Més ferm ha estat en defensar també la "innocència" de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, imputat en el cas Mercuri. "Totes les informacions que tenim per part dels advocats ens destaquen la seva innocència. Això sí, ha reclamat a la justícia que "actuï ràpidament" perquè està en joc l'"honorabilitat" dels imputats.

stats