Política
Política 22/03/2013

Estrangers i catalans a l'exterior expliquen què és Catalunya via Twitter

Ho fan per via de @CatalanVoices, impulsat pel Govern a través de Diplocat

Ara
1 min
Compte de @CatalanVoices

BarcelonaEl Govern, a través del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha posat en marxa la web CatalanVoices.com i el compte de Twitter @CatalanVoices, on cada setmana un català que visqui a l'exterior o un estranger que hagi residit a Catalunya piularà en anglès explicant la seva vida i els seus punts de vista sobre el país. La primera en fer-ho és l'escriptora nord-americana Liz Castro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consorci públic-privat Diplocat pretén convertir Catalan Voices en una eina "de projecció internacional del país" a través de les xarxes socials i la participació ciutadana, tot per explicar què és Catalunya al món i difondre'n la realitat. Qualsevol hi pot presentar la seva candidatura o la d'una altra persona, sempre que el candidat pugui escriure bé en englès.

Segons Diplocat s'inspiren en experiències semblants com @ScotVoices i @Sweden, d'Escòcia i Suècia respectivament, que han resultat exitoses. La primera administradora del compte de Twitter, Liz Castro, viu als Estats Units però també ho ha fet a Catalunya. Tot i que es dedica a escriure llibres sobre tecnologia i manuals relacionats amb la informàtica, s'interessa per Catalunya des de finals dels anys vuitanta i ha publicat llibres sobre el país com 'What's up with Catalonia'.

stats