Política 29/05/2019

Cs emmarca el text de la sentència d'Estrasburg i demana a Torra que el pengi al balcó de Palau

El president del Govern felicita irònicament el partit taronja per revalidar "les 0 alcaldies"

Aleix Moldes / Núria Orriols
2 min
El diputat de Cs Carlos Carrizosa ensenyant la sentència d'Estrasburg al Parlament

BarcelonaInés Arrimadas ha canviat el Parlament pel Congrés de Diputats i Carlos Carrizosa li ha agafat el testimoni a Catalunya com a nou cap de l'oposició a la cambra catalana. S'ha estrenat aquest dimecres seguint l'estela de la seva predecessora, amb un dur enfrontament amb el president de la Generalitat, a qui ha començat interpel·lant per la llei de la dependència per acabar retraient-li la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra Carme Forcadell i 73 diputats més del Parlament per la convocatòria del ple del 9 d'octubre del 2017, en què es pretenia declarar la independència. "Queda molt clar que li interessa la dependència", ha ironitzat Quim Torra. També en la línia d'Arrimadas, Carrizosa ha mostrat un cartell amb un dels articles de la sentència del TEDH i li ha fet una petició: "Substitueixi la infame pancarta del Palau de la Generalitat per aquesta frase del Tribunal d'Estrasburg".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el nou líder de Cs a Catalunya, la sentència és una "sonora bufetada" a l'independentisme. Torra l'ha felicitat per haver millorat els "cartellets" ja tradicionals en Ciutadans. "Espero que puguem resoldre algun dia aquesta situació, amb debats durs, però sense aquesta crispació i sense l'ànim d'atacar i trencar", li ha respost Torra, que ha tornat a tirar d'ironia. "Avui em sento molt generós. Els voldria felicitar per haver repetit l'excel·lent resultat de les últimes eleccions municipals: zero alcaldies", ha destacat.

Torra, que tan bon punt van passar les eleccions municipals i europees va tornar a penjar a la façana del Palau de la Generalitat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, ha seguit fent befa dels resultats a les municipals del partit taronja. "El seu cas s'estudiarà a les universitats. Guanyen les eleccions catalanes i tornen a dilapidar un milió de vots per quedar-se amb zero alcaldies. Si fins i tot el PP, que està a punt de desaparèixer a Catalunya, els ha superat", ha conclòs.

stats